בזמן שכולם בבית – ככה תכינו פיצה ביתית מושלמת עם הילדים
(צילום: New Africa/shutterstock)

מתכונים חלביים

בזמן שכולם בבית - ככה תכינו פיצה ביתית מושלמת עם הילדים

הימים מתוחים, המשפחה בבית - וזה הזמן למתכון קל לפיצה ביתית רכה וטעימה. בלי מאמץ, עם תוספות לבחירה ורגעים של שמחה במטבח. מתאים גם להכנה עם הילדים

דוד שריקי
הוספת תגובה
בזמן שכולם בבית – ככה תכינו פיצה ביתית מושלמת עם הילדים
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן מנופה - אפשר לשלב חצי קמח מלא

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1 כף סוכר

  • 1 כפית מלח

  • 2 כפות שמן זית

  • 1.5 כוסות מים חמימים (לא רותחים!)

לרוטב:

  • קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כפית שטוחה סוכר

  • שן שום כתושה (או חצי כפית שום גבישי)

  • מעט מלח, פלפל, אורגנו יבש

תוספות לבחירה:

אופן ההכנה:

שלב ראשון - הבצק:

  1. בקערה עמוקה מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

  2. מוסיפים שמן ומים בהדרגה, ולשים עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.

  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.

  4. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים - עד להכפלת הנפח.

שלב שני - הרוטב:

בזמן שהבצק תופח, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית. אפשר לחמם קלות לשחרור טעמים, אבל לא חובה.

שלב שלישי - הרכבה ואפייה:

  1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (או משאירים שלם לפיצה משפחתית).

  2. מרדדים לעובי הרצוי - דק לקריספי, עבה לרך.

  3. מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, כ-12-15 דקות, עד שהשוליים זהובים והגבינה מבעבעת.

טיפים מהלב:

  • אפשר להכין עם הילדים כדורי בצק אישיים - כל אחד בוחר לעצמו את התוספות.

  • רוצים בריא יותר? שלבו קמח כוסמין או הוסיפו זרעי פשתן/צ'יה לבצק.

  • אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר לכמה ימים - שימושי גם לפסטה!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי