שאריות מהמקרר? רק אל תחממו ככה! 15 טריקים שישנו לכם את המטבח
שאריות אוכל מהמקרר. (צילום: Yulia Furman/shuttrstock)

לייף סטייל

שאריות מהמקרר? רק אל תחממו ככה! 15 טריקים שישנו לכם את המטבח

פירה, פסטה, סטייק או פיצה - כל מנה יכולה להתעורר לחיים אם רק מחממים אותה נכון. מדריך שיגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם זורקים

נעם ברקאי
הוספת תגובה
שאריות מהמקרר? רק אל תחממו ככה! 15 טריקים שישנו לכם את המטבח
שאריות אוכל מהמקרר. (צילום: Yulia Furman/shuttrstock)
אא

בואו נודה על האמת: אין מאכזב יותר ממנה מחוממת שטעמה כאילו נשלף מתוך סוליית נעל. המקרר הישראלי מלא שאריות. מהארוחה של אתמול, מהבישולים של שישי, מהפיצה של הילדים. והלב אומר - לזרוק חבל, אבל החיך כבר התייאש.

אבל כאן נכנסת לתמונה תורה של ממש. כן, ממש כך - תורה של חימום. כל מאכל והדרך שלו להתעורר מחדש. לא בכוח, לא במיקרוגל על טורבו - אלא בדיוק, בהקשבה, בעדינות של מי שלא מוותר על מה שטוב.

הנה מדריך מעשי, פשוט, שייקח אתכם שלב אחר שלב אל 15 מנות שכולן עברו לילה במקרר - ויכולות לחזור לשולחן כאילו הרגע יצאו מהסיר.

1. פירה - לא מוותרים עליו

אם נשאר פירה, אל תזרקו. חימום הדרגתי במיקרוגל עם כיסוי וערבוב, או בסיר אדים למי שיש - יחזיר לו את הרכות. רוצים עוד עומק טעם? תוסיפו טיפת שמנת או חלב.

2. אורז - חמים ורענן

אפשר לשים קוביית קרח ולחמם במיקרו, אבל הכי טעים זה להפוך אותו לכדורים, ולטגן קלות עד שיזהיבו. טעם חדש - ממנה ישנה.

3. מרק - עדין זה שם המשחק

אל תמהרו למיקרוגל. מרק מחממים בסבלנות על אש נמוכה, תוך ערבוב. אם הוא מסמיך - הוסיפו מעט מים או ציר, והוא יחזור לעצמו.

4. ירקות אפויים - זקוקים לאש תנור

רק התנור יחזיר להם את הקראנצ'. כמה דקות, חום גבוה, נייר אפייה - וזה כל מה שצריך. אל תתפשרו עם מיקרוגל. זה פשוט לא זה.

5. פסטה - יבש או עם רוטב

ללא רוטב? טבלו אותה רגע במים רותחים. עם רוטב? תנור, מיקרו או מחבת. כל עוד תחממו בעדינות - היא תחזור לנשום.

6. סטייק - חום ישיר, מהיר

רק צריבה במחבת חמה מאוד. שנייה מכל צד, לא יותר מדי. בלי רוטב, בלי מכסה. לתת לו לחזור לעצמו.

7. דגים - עדינות ולחות

נייר כסף, שמן קל, טיפה של ציר או מים. תנור רגוע. הדג יודה לכם.

8. פריטטה - לחמם בלי ליבש

מחבת עם מכסה, להבה בינונית. כמה דקות וזהו. אל תנסו על חביתות - הן לא חוזרות לעצמן.

9. עוף - נתח נתח

עוף פרוס חזר טוב יותר מעוף שלם. אם שלם - עטפו היטב, חממו לאט. לחובבי הפריכות: תנו סיום בתנור בלי כיסוי.

10. פיצה - רק תנור

רק תנור יפיח בה חיים. מיקרוגל? רק אם אתם אוהבים בצק לח. קצה נשרף? עטפו בנייר כסף.

11. מאפינס - להחזיר אוויר

התחילו עם כיסוי, אחר כך בלי. החום יפעיל את הלחות הפנימית. התוצאה - מאפה חמים, לא יבש.

12. פשטידה - מיקרו עם טקט

כיסוי עם ניילון מחורר, חימום מדוד. בדקו כל חצי דקה - כדי לא להפוך אותה לקוביית גומי.

13. פאי - רק פרוסות

חתכו, חממו בנפרד. אל תנסו לחמם את הכל יחד. הפירורים יחייכו בחזרה.

14. לחם - נייר ואז תנור

נייר כסף קודם, אחר כך חום ישיר. ייראה כאילו נחת עכשיו מהמאפייה.

15. פנקייק - מצנם מציל אותם

כן, מצנם. או טוסטר אובן. הם מחזירים את הפלא. מיקרוגל? תשכחו מזה.

במקום לזרוק - תנו להם סיכוי

החיים שלנו מלאים בשאריות. לא רק של אוכל, אגב. גם של זמן, של רגעים, של מחשבות. אבל כמו במטבח - כשאנחנו לומדים איך לחמם אותן נכון, הן חוזרות ומתחממות. ואולי - אפילו טובות יותר מפעם.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי