אתם כבר יודעים מה להכין לצהריים: מג'דרה ביתית כמו של פעם
(צילום: Esin Deniz/shutterstock)

מתכונים פרווה

אתם כבר יודעים מה להכין לצהריים: מג'דרה ביתית כמו של פעם

אורז רך, עדשים שמתפרקות בפה ובצל מקורמל שמוסיף את כל הטעם – מתכון למג'דרה ביתית כמו של פעם, עם טיפ קטן לשדרוג שיגרום לכולם לבקש תוספת

דוד שריקי
הוספת תגובה
אתם כבר יודעים מה להכין לצהריים: מג'דרה ביתית כמו של פעם
(צילום: Esin Deniz/shutterstock)
אא

מרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים שמכסים אותן בכ-3 ס"מ. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות או עד שהן רכות אך שומרות על צורתן. מסננים.

  2. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים על אש בינונית-נמוכה עד שהם זהובים כהים ומקורמלים היטב. לוקח זמן, אבל זה סוד הטעם.

  3. בסיר שמים את האורז השטוף, מוסיפים את העדשים המבושלות, את התבלינים, ומעליהם מים – בערך שתי כוסות (או לפי מה שהאורז שלך צריך). מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-17 דקות עד שהמים נספגים.

  4. מכבים את האש, מניחים למג'דרה לנוח מכוסה 10 דקות, ואז מערבבים פנימה את הבצל המטוגן.

טיפ קטן: אפשר להוסיף בסוף חופן אגוזי מלך קלויים או כפית טחינה גולמית על כל מנה. זה לא חובה, אבל נותן עומק.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי