
מתכונים ואוכל

ביום העצמאות אצלנו, הצלייה מתחילה כבר מהבוקר, וריח המנגל מתפשט בשכונה. המתכון הזה הוא קלאסיקה שתמיד גורפת מחמאות - כי אין כמו טעמים מתקתקים-חריפים שעוטפים את הבשר באהבה.
כשבוחרים בשר לפרגיות, חשוב מאוד להקפיד שהוא יהיה בכשרות מהודרת, במיוחד כשמדובר ביום חג כמו יום העצמאות. מומלץ לבדוק שהבשר עבר ניקוי יסודי (הגעלה ובדיקה) ושהשחיטה בוצעה על פי כל דקדוקי ההלכה. אם מתאפשר, כדאי לבחור בבשר חלק בית יוסף או בכשרויות מהודרות אחרות, ולוודא שיש סימון ברור ומעודכן על גבי האריזה. שמירה על הכשרות אינה רק חובה הלכתית, אלא גם מחברת אותנו לערכים, לטהרה, ולהרגשה פנימית של שמחה אמיתית בימים מיוחדים אלו.
1 ק"ג פרגיות, חתוכות לקוביות
3 כפות דבש טבעי
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט פפריקה מתוקה לעומק צבע
מערבבים בקערה גדולה את הדבש, החרדל, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והתבלינים.
מוסיפים את קוביות הפרגית ומעסים היטב עד שהן עטופות היטב במרינדה.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ואם ניתן, לילה שלם לקבלת טעמים עמוקים יותר).
משחילים את קוביות הפרגית על שיפודי עץ או מתכת, וצולים על גריל חם במשך כ-5-6 דקות מכל צד, עד שהפרגיות שחומות ועסיסיות.
מגישים מיד לצד טחינה טרייה וסלט ירקות קצ
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו