
חדשות בריאות

מה שנראה כמו מקרה שגרתי של חטיף מהמטבח הפך לדרמה רפואית שהסתיימה באסון. צעיר בלגי, שזוהה באותיות א'.ג'י, לקה בהרעלה חמורה לאחר שאכל מנת ספגטי שהוכנה חמישה ימים קודם לכן, והושארה מחוץ לקירור. פחות מעשר שעות לאחר האכילה - נמצא ללא רוח חיים.
לפי תיעוד שפורסם בערוץ יוטיוב רפואי אמריקני על ידי ד"ר ברנרד, טוקסיקולוג קליני ומרצה בתחום הרפואה המיקרוביאלית, המקרה המדובר התרחש בשנת 2008 אך הפך לאחרונה לויראלי מחדש - לאחר שהועלה כסיפור אזהרה חריג במיוחד.
על פי הדיווח, הסטודנט חימם את הפסטה במיקרוגל ויצא לאימון כושר, אך תוך זמן קצר החל לסבול מתסמינים קשים: כאבי בטן חדים, בחילות, הקאות ושלשולים. הוא סבר כי מדובר בהרעלת מזון קלה - תופעה נפוצה יחסית - ולכן בחר לנוח בבית ולשתות מים, מבלי לפנות לטיפול רפואי. בבוקר שלמחרת - נמצא מת.
נתיחת הגופה העלתה ממצאים מדאיגים: נמק נרחב ברקמות הכבד ודלקת לבלב בדרגה חריפה, שנגרמו ככל הנראה מזיהום חיידקי אלים במיוחד.
בדיקות שנערכו על המזון שנשאר בדירתו, כמו גם בדגימות צואה שנלקחו לאחר המוות, חשפו את נוכחותו של Bacillus cereus - חיידק נפוץ בקרב מוצרי מזון עשירים בעמילנים, כמו פסטה, אורז ותפוחי אדמה. לרוב הוא אחראי לתסמינים קלים יחסית בדרכי העיכול, אך במקרים חריגים - כפי שקרה כאן - הוא עלול לייצר רעלנים הרסניים ולחדור לאיברים חיוניים בגוף.
על פי הספרייה הלאומית לרפואה בארה"ב, מספר הדיווחים על מקרים חמורים הקשורים לחיידק זה נמצא בעלייה, בעיקר על רקע תנאי אחסון לקויים של מזון מבושל.
“רוב האנשים אוכלים שאריות מזון יום-יומיים אחרי שהוכנו - ולא קורה דבר", הסביר ד"ר ברנרד, "אבל אם האוכל הושאר מחוץ למקרר זמן ממושך - הסיכון עולה משמעותית. גם אם מחממים אותו - זה לא מבטל את הרעלנים שהצטברו. עדיף לא לקחת סיכון".
המסר ברור: מזון מבושל יש לאחסן תוך שעתיים לכל היותר בקירור, ולא להשאיר אותו בטמפרטורת החדר ליותר מכמה שעות.
מותו של הצעיר הבלגי מהווה תזכורת כואבת לחשיבות ההקפדה על היגיינת מזון. לא מדובר במקרה שכיח - אך דווקא בשל נדירותו והמהירות שבה התדרדר - מדובר באזהרה שכדאי לקחת ברצינות.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו