
בריאות

חג הפסח מביא איתו הרבה דברים טובים: מפגש משפחתי, מאכלים מסורתיים, אווירת התחדשות - וגם... את המצה. אבל לצד הסמליות והטעם המוכר, יש מי שמרגישים את ההשפעה שלה במקום קצת פחות נעים: באזור הבטן.
המצות עשויות מקמח ומים בלבד, בלי שמרים, בלי התפחה. זה אומר שהן דחוסות יותר, קשות לעיכול, ובעיקר - שונות מאוד ממה שהגוף שלנו רגיל אליו ביומיום. כשאוכלים הרבה מהן, במיוחד עם מאכלים חגיגיים ועמוסים, זה עלול להכביד על מערכת העיכול וליצור תחושת אי נוחות.
1. איזון זה שם המשחק
אפשר ליהנות מהמצה - אבל לא צריך להגזים. שתי מצות ביום מספיקות בהחלט, והשאר כדאי למלא בירקות, תבשילים קלים ופירות שאפשר לאכול במהלך החג.
2. לא לשכוח לשתות
המצה סופגת הרבה נוזלים, ולכן חשוב במיוחד לשתות מים לאורך היום. זה יעזור לגוף לעכל טוב יותר.
3. תנועה עושה פלאים
גם אם זו רק הליכה קצרה אחרי הארוחה - זה יכול לשפר את ההרגשה בצורה מפתיעה.
4. חליטות ועשבי מרפא
תה עם נענע, קמומיל או זנגוויל יכול לעזור מאוד אחרי ארוחה. מרגיעים, נעימים - ומקלים על התחושה.
5. לבחור מצות קלות יותר
אם זה אפשרי מבחינה הלכתית, מצות מקמח מלא או כוסמין נחשבות נוחות יותר לעיכול.
המצה היא חלק בלתי נפרד מהחג, אבל זה לא אומר שצריך לסבול בגללה. עם קצת תכנון, שתייה מספקת, והרגלים טובים - אפשר לעבור את פסח עם תחושת קלילות. ואולי אפילו להרגיש יותר טוב מהרגיל.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו