דג סלמון בציפוי אגוזים מארבעה רכיבים
(צילום: ChatGPT)

מתכונים ואוכל

דג סלמון בציפוי אגוזים מארבעה רכיבים

אם עוד לא ניסיתם לעטוף דג סלמון בציפוי אגוזים, כדאי לכם: מדובר באחד המתכונים היותר טעימים שנתקלנו בהם לאחרונה 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
דג סלמון בציפוי אגוזים מארבעה רכיבים
(צילום: ChatGPT)
אא

דג הסלמון הוא אחד ממאכלי הים האהובים בעולם, והכול בזכות טעמו הייחודי. למה דווקא הוא? הנה כמה סיבות מצוינות לאהוב אותו:

  1. שומניות טבעית עשירה
    הסלמון עשיר באומגה-3, מה שמעניק לו טעם שומני נעים שאינו מכביד. השומניות הזו יוצרת מרקם חלק ואחיד בפה, ומשתלבת היטב עם מגוון סוגי תיבול ובישול.
    השומנים הטבעיים תורמים גם לעסיסיות הדג, מה שמאפשר לו לשמור על טעמו גם אחרי בישול או צלייה.

  2. מתיקות עדינה
    לסלמון יש טעם מתקתק באופן טבעי, במיוחד בזנים מסוימים כמו סלמון אלסקה.

  3. מרקם בשרני
    בהשוואה לדגים אחרים, המרקם הבשרני של הסלמון הופך אותו לאידיאלי למגוון רחב של מתכונים – מסושי ועד צלייה על גריל.
    המרקם העדין אך המוצק מאפשר לסלמון לספוג טעמים בצורה נפלאה, מה שמעצים את גמישותו במטבח.

איך תכינו את הדג הטעים הזה?

המצרכים:

  • 6 פרוסות של דג סלמון
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל
  • 2 ביצים
  • חופן אגוזים מכל הסוגים, קצוצים דק

אופן ההכנה:

  1. מרחו את הדג היטב בלימון, מלח ופלפל.
  2. טרפו את הביצים עם מעט מלח בקערה.
  3. טבלו את פרוסות הסלמון בביצה הטרופה, ולאחר מכן צפו אותן בתערובת האגוזים.
  4. טגנו במחבת עם שמן עד שהציפוי מזהיב והדג מבושל.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי