מתכונים ואוכל
מצרכים (ל-4 מנות):
4 נתחי פילה סלמון (עם עור)
1/3 כוס רוטב סויה דל נתרן
2 כפות דבש או סילאן
1 כף שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון או חומץ אורז
2 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1/4 כפית פתיתי צ'ילי יבש (לא חובה)
1 כף שומשום קלוי (לקישוט)
בצל ירוק קצוץ (לקישוט)
אופן ההכנה:
הכנת המרינדה:
בקערה גדולה, ערבבו את רוטב הסויה, הדבש, שמן השומשום, מיץ הלימון, השום, הג'ינג'ר ופתיתי הצ'ילי (אם משתמשים).
השריית הסלמון:
הניחו את נתחי הסלמון במרינדה והקפידו לצפות אותם היטב.
כסו והניחו במקרר למשך 30 דקות עד שעתיים לספיגת הטעמים.
בישול:
חממו מחבת גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבוהה.
הניחו את נתחי הסלמון על המחבת עם העור כלפי מטה.
טגנו כ-4 דקות, עד שהעור הופך פריך.הפכו בעדינות את הסלמון ובשלו עוד 2-3 דקות עד שהוא עשוי אך עדיין עסיסי.
צמצום המרינדה:במקביל, העבירו את שארית המרינדה למחבת קטנה.
בשלו על אש נמוכה עד שהמרינדה מצטמצמת לרוטב סמיך מעט.
הגשה: הניחו את נתחי הסלמון על צלחות הגשה, טפטפו מעל את הרוטב המצומצם.קשטו בשומשום קלוי ובבצל ירוק קצוץ.
טיפים: ניתן להגיש לצד אורז לבן, נודלס או ירקות מוקפצים.אפשר לשדרג את הטעם עם מעט גרידת לימון מעל.
בתיאבון!
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו