מתכונים ואוכל
מצרכים:
- 4 נתחי פילה סלמון (עם עור או בלי, לפי העדפה)
- 1 כף שמן זית
תבלינים:
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- כפית פפריקה חריפה (למי שאוהב חריפות)
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מיץ מ-1/2 לימון או ליים- 2 פלפל צ'ילי חריף
תוספות לקישוט:
- כוסברה קצוצה טרייה (לא חובה, אך מומלץ)
- פלחי ליים/לימון להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (אם רוצים להכין בתנור) או מכינים מחבת גריל (לאפייה בתנור ולאפייה במחבת הוראות בהמשך).
2. מכינים את תערובת התבלינים: בקערה קטנה מערבבים את הפפריקה, הפפריקה החריפה, הכמון, אבקת השום, אבקת הבצל, האורגנו, המלח והפלפל השחור.
3. מתבלים את הסלמון: מורחים על נתחי הסלמון את שמן הזית, ואז מפזרים בנדיבות את תערובת התבלינים על כל הצדדים של הדג. סוחטים מעט מיץ לימון מעל כל נתח.
4. בישול בתנור: מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-12-15 דקות, עד שהדג מתבשל (תלוי בעובי הנתחים).
בישול במחבת גריל: מחממים מחבת גריל על חום בינוני-גבוה. מניחים את נתחי הסלמון על המחבת כשהעור כלפי מטה וצורבים למשך 4-5 דקות מכל צד, עד שהדג מבושל ועשוי לפי הטעם.
5. הגשה: מקשטים את הדג בכוסברה קצוצה, פלחי ליים ופרוסות צ'ילי (למי שאוהב), ומגישים לצד אורז, טורטייה או סלט טרי.
בתיאבון!
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו