
בריאות

אם הייתם הורים צעירים לפני עשור, סביר להניח ששמעתם את המשפט: "אל תתנו לילד לטעום בוטנים - זה מסוכן!" אבל עכשיו, כך נראה, ההמלצות משתנות - ובגדול.
מחקר חדש שפורסם בכתב העת המדעי Pediatrics מצא ירידה חדה במספר הילדים האלרגיים לבוטנים, מאז שנכנסו לתוקף הנחיות חדשות שממליצות על חשיפה מוקדמת ומבוקרת - כבר מגיל 4 חודשים.
המומחים מסבירים: במקום להימנע מהבוטנים לגמרי, נותנים לגוף "להכיר" אותם מוקדם, בעזרת טעימות קטנות ומפוקחות.
המטרה? ללמד את מערכת החיסון שלא לראות בבוטן אויב - אלא פשוט עוד חלק מהתפריט.
כמובן, הכל צריך להיעשות רק בליווי רופא, במיוחד כשיש רקע של אלרגיות במשפחה.
הבשורה היא לא רק רפואית - אלא גם כלכלית. הטיפול באלרגיות קשות עולה מיליארדים בכל שנה - מבדיקות ועד מזרקי חירום, מביטוח ועד אוכל מיוחד. אם האלרגיה תפחת, החיסכון יהיה עצום - למשפחות ולמערכת הבריאות גם יחד.
חברות מזון לתינוקות כבר מפתחות מוצרים חדשים עם מינון מדוד של בוטנים. יצרני החטיפים - כאלה שבמשך שנים נמנעו מהמוצר - בוחנים עכשיו חזרה הדרגתית.
ובין לבין, גם חברות הביטוח הרפואי מסתכלות על הנתונים ומתחילות לעדכן את מודלי הסיכון.
עוד מוקדם לקבוע, אבל אם המגמה תימשך - ייתכן שבעתיד הלא רחוק, ילדים יגדלו בלי החשש שהיה מלווה כל ביס.
ומי יודע? אולי דווקא במבה - החטיף הכי ישראלי שיש - תהפוך להיות חלק רשמי מתפריט התינוקות הראשוני.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו