מחקר חדש: מה יקרה אם תחשפו את הפעוטות שלכם לבוטנים?
(צילום: Oleksandr Berh/shutterstock)

בריאות

מחקר חדש: מה יקרה אם תחשפו את הפעוטות שלכם לבוטנים?

שנים של פחד, ואולי גם קצת הגזמה - עומדים בפני שינוי גדול. מחקר חדש מציע: דווקא בגיל הרך, חשיפה מוקדמת לבוטנים עשויה להגן מפני אלרגיה

אלעד צור
הוספת תגובה
מחקר חדש: מה יקרה אם תחשפו את הפעוטות שלכם לבוטנים?
(צילום: Oleksandr Berh/shutterstock)
אא

אם הייתם הורים צעירים לפני עשור, סביר להניח ששמעתם את המשפט: "אל תתנו לילד לטעום בוטנים - זה מסוכן!" אבל עכשיו, כך נראה, ההמלצות משתנות - ובגדול.

מחקר חדש שפורסם בכתב העת המדעי Pediatrics מצא ירידה חדה במספר הילדים האלרגיים לבוטנים, מאז שנכנסו לתוקף הנחיות חדשות שממליצות על חשיפה מוקדמת ומבוקרת - כבר מגיל 4 חודשים.

לאמן את הגוף - במקום להילחם בו

המומחים מסבירים: במקום להימנע מהבוטנים לגמרי, נותנים לגוף "להכיר" אותם מוקדם, בעזרת טעימות קטנות ומפוקחות.

המטרה? ללמד את מערכת החיסון שלא לראות בבוטן אויב - אלא פשוט עוד חלק מהתפריט.

כמובן, הכל צריך להיעשות רק בליווי רופא, במיוחד כשיש רקע של אלרגיות במשפחה.

גם הארנק נושם לרווחה

הבשורה היא לא רק רפואית - אלא גם כלכלית. הטיפול באלרגיות קשות עולה מיליארדים בכל שנה - מבדיקות ועד מזרקי חירום, מביטוח ועד אוכל מיוחד. אם האלרגיה תפחת, החיסכון יהיה עצום - למשפחות ולמערכת הבריאות גם יחד.

ומה קורה בתעשייה?

חברות מזון לתינוקות כבר מפתחות מוצרים חדשים עם מינון מדוד של בוטנים. יצרני החטיפים - כאלה שבמשך שנים נמנעו מהמוצר - בוחנים עכשיו חזרה הדרגתית.

ובין לבין, גם חברות הביטוח הרפואי מסתכלות על הנתונים ומתחילות לעדכן את מודלי הסיכון.

אז האם בקרוב ניפרד מאלרגיה לבוטנים?

עוד מוקדם לקבוע, אבל אם המגמה תימשך - ייתכן שבעתיד הלא רחוק, ילדים יגדלו בלי החשש שהיה מלווה כל ביס.

ומי יודע? אולי דווקא במבה - החטיף הכי ישראלי שיש - תהפוך להיות חלק רשמי מתפריט התינוקות הראשוני.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי