פשטידת תפוחי אדמה עם בשר
פשטידת תפוחי אדמה עם בשר (צילום: nelea33/shutterstock)

מתכונים ואוכל

פשטידת תפוחי האדמה עם הבשר | המאפה שמזכיר מה זה טעם של בית

שכבות רכות של פירה ותיבול מושלם של בשר טחון יוצרות את אחד המאפים הביתיים הכי טעימים שיש - פשוט להכנה, מרשים בהגשה, ועם ניחוח שמזכיר את המטבח של אמא

דוד שריקי
הוספת תגובה
פשטידת תפוחי אדמה עם בשר
פשטידת תפוחי אדמה עם בשר (צילום: nelea33/shutterstock)
אא

יש מתכונים שלא צריכים הרבה הסברים - מספיק ריח אחד שעולה מהתנור כדי להזכיר לנו למה אנחנו אוהבים לבשל.
 המאפה הזה, שמורכב משכבות רכות של פירה ובשר מתובל, הוא בדיוק כזה. מאכל שמשלב פשטות של חומרים יומיומיים עם תוצאה מרשימה שמחממת לבבות.

לפעמים לא צריך יותר מדי יומרות במטבח, רק כמה תפוחי אדמה, תבלינים טובים וסבלנות לאפייה רגועה. זהו מתכון ביתי שמגישים בגאווה ליד סלט טרי, והוא מתאים בדיוק לשולחן שיש בו משפחה, ריחות טובים וצחוק מסביב.


מרכיבים

לפירה

  • 7 תפוחי אדמה גדולים
  • כף שמן
  • צרור כוסברה קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית אבקת מרק
  • רבע כפית כורכום
  • 6 ביצים (להפריד חלמונים וחלבונים)

לשכבת הבשר

  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל גדול קצוץ
  • כף קמח מצה
  • כפית כמון
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך מלא. מסננים, מועכים לפירה ומוסיפים את השמן, הכוסברה הקצוצה, המלח, הפלפל, אבקת המרק והכורכום. מערבבים היטב.
  2. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ואת החלמונים מוסיפים ישירות אל הפירה החם.
  3. מאחדים בעדינות בין הפירה לקצף הביצים: בכל פעם מוסיפים רבע מהקצף ומקפלים בתנועות עטיפה עד שהתערובת אוורירית ואחידה.
  4. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים היטב.
  5. שופכים חצי מכמות בלילת הפירה לתבנית ואופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות.
  6. בזמן שהשכבה הראשונה בתנור, מטגנים קלות את הבצל עם הבשר והתבלינים עד שהבשר משנה צבע ומתרכך. מוסיפים את קמח המצה, הכמון והכוסברה ומערבבים היטב.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים עליה את שכבת הבשר ואופים כעשר דקות נוספות.
  8. מוסיפים מעל את שאר בלילת הפירה ומחזירים לאפייה אחרונה עד שהמאפה זהוב וריחני.

להגיש עם לב חם

המאפה הזה טעים במיוחד כשהוא עדיין חמים, לצד ירקות קלויים או סלט טרי. אפשר להכין אותו מראש, לחמם בתנור לפני ההגשה, והוא נשמר מצוין גם למחרת.

זהו מתכון שמזכיר לנו למה אנחנו אוהבים את המטבח הביתי - כי הוא פשוט, כן, וטעים באמת.
 פשטידה אחת, הרבה אהבה, וזיכרון של בית שלא נגמר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי