
מתכונים חלביים

מה צריך:
100 גרם חמאה טובה (רצוי 82% שומן)
כוס חלב (בערך 180 מ"ל, כמה שיותר שמן יותר טוב - נגיד 3%)
מה עושים:
ממיסים את החמאה על אש קטנה או במיקרוגל. חשוב לא לשרוף, רק להמיס.
שמים את החמאה המומסת בבלנדר או בקערה.
מוסיפים את החלב לאט־לאט, ומערבלים עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.
מעבירים לצנצנת/כלי סגור ושמים במקרר לפחות שעה.
זה יוצא קרמי ושומני, ממש כמו שמנת, ומתאים לבישול ואפייה.
אם רוצים להשתמש לקינוחים מוקצפים - זה פחות עובד. השמנת הזו לא תתייצב כמו שמנת מתוקה רגילה.
אפשר לשדרג ולהוסיף קצת אבקת סוכר או ג'לטין אם חייבים להקצפה, אבל המרקם יהיה עדין יותר.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו