חושבים שנייר כסף שומר על התנור? בדיוק להפך
נייר כסף. (צילום: PawelKacperek/shuttrstock)

לייף סטייל

חושבים שנייר כסף שומר על התנור? בדיוק להפך

הטיפ הישן של פריסת רדיד בתחתית התנור מתגלה כמסוכן. כך הוא פוגע במכשיר ובבישול ואלה החלופות שיעשו את העבודה טוב יותר

אלעד צור
הוספת תגובה
חושבים שנייר כסף שומר על התנור? בדיוק להפך
נייר כסף. (צילום: PawelKacperek/shuttrstock)
אא

בבתים רבים רדיד האלומיניום נתפס כחומר עזר חיוני, הוא משמש לעטיפה, לאפייה ואף לניקיון. אחד מהטיפים הוותיקים ביותר הוא פריסתו בתחתית התנור לשם איסוף שומנים ונזילות. אלא שהרגל זה, שמקובל כבר שנים, עלול לגרום לנזקים יקרים ולפגוע באיכות הבישול.

מומחי תחזוקה מציינים כי האלומיניום מונע זרימת אוויר חופשית בתוך חלל התנור. התוצאה היא חימום לא אחיד, תקלות אפשריות במנגנון החימום, ולעיתים אף התחממות חריגה שעלולה לגרום לקיצור חיי המכשיר. בנוסף, המתכת מחזירה חום ומקרינה אותו בעוצמה חזרה פנימה, פעולה המגבירה שחיקה מואצת של חלקי התנור.

במצבי חום גבוה במיוחד, למשל בהפעלה על תוכנית גריל, הרדיד עשוי להתרכך, להידבק לתחתית או לרשתות, ולגרום לפגמים אסתטיים ושריטות שקשה להסיר. לא בכדי יצרניות רבות מדגישות בהוראות השימוש כי אין לרפד את התנור בנייר כסף.

ומה בכל זאת ניתן לעשות כדי לשמור על המכשיר נקי? קיימות חלופות פשוטות ובטוחות:

  • שימוש בתבנית אפייה שטוחה שניתן להניח בתחתית ולשטוף לאחר השימוש.

  • נייר אפייה המותאם לטמפרטורות גבוהות, כל עוד הוא אינו נוגע בדפנות.

  • משטחי סיליקון ייעודיים, המאפשרים זרימת אוויר תקינה, אינם מחזירים חום, ונמכרים גם בגרסאות המותאמות במיוחד לתחתית התנור.

השורה התחתונה ברורה: ההרגל הישן אולי חסך לכלוך רגעי, אך עלול לעלות ביוקר בתחזוקת התנור. הפתרונות האלטרנטיביים פשוטים יותר, ובעיקר בטוחים בהרבה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
נייר כסף
שידור חי