
מתכונים ואוכל

3 ביצים
¾ כוס שמן
1 כוס דבש
½ כוס סוכר חום
2 כוסות קמח לבן (אפשר חצי-חצי עם קמח מלא)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
½ כפית ציפורן (לא חובה)
קורט מלח
½ כוס תה שחור חזק (או מים חמים)
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
חופן אגוזי מלך קצוצים (לא חובה, מוסיף קראנץ’)
מחממים תנור ל־170 מעלות. משמנים תבנית בינונית (עגולה או אינגליש קייק).
בקערה גדולה טורפים ביצים, שמן, דבש וסוכר עד שהתערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן ומלח.
מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לבלילה, לסירוגין עם התה (או המים). מערבבים עד שהבלילה חלקה.
מוסיפים את קוביות התפוחים והאגוזים ומקפלים בעדינות.
יוצקים לתבנית ואופים כ־40-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
מצננים מעט ומזליפים מעל עוד קצת דבש להגשה חגיגית.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו