
מתכונים ואוכל

קציצות עוף הן מסוג המנות שכולם אוהבים. ילדים, מבוגרים, ואפילו מי שטוען ש"לא אוהב עוף".
המתכון הזה הוא בסיסי, גמיש, טעים במיוחד, ובעיקר, מנחם.
הקציצות יוצאות רכות, מלאות טעם, וסופגות את הרוטב בצורה מושלמת.
אפשר להגיש עם אורז לבן, קוסקוס, פירה או פשוט לאכול ישר מהסיר עם כף.
חצי קילו עוף טחון
¾ כוס בורגול דק, מושרה במים רותחים ל־15 דקות ומסונן
חצי צרור כוסברה, קצוצה דק
בצל בינוני, קצוץ דק
ביצה אחת
מלח
פלפל שחור
כף שטוחה בהרט
כף או שתיים שמן זית
מערבבים את כל המרכיבים בקערה - עוף, בורגול, כוסברה, בצל, ביצה, תבלינים ושמן.
לשים היטב בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה. אם היא מעט דביקה - זה מצוין.
אם קשה לעבודה, מניחים את התערובת במקרר למשך שעה.
יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.
מניחים בצד.
רבע כוס שמן
בצל גדול קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים
כף סילאן
כפית כורכום
מלח
פלפל
מחממים סיר רחב ושטוח.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על יבש מספר דקות עד שמתחיל להתרכך.
מוסיפים שמן וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את הסלרי, הסילאן והתבלינים, ומערבבים היטב.
מוסיפים מים רותחים עד לגובה של קצת פחות מחצי מהסיר, ומבשלים כ־20 דקות.
מוסיפים בעדינות את הקציצות המטוגנות לסיר.
מבשלים על אש נמוכה כ־40 דקות עם מכסה חצי פתוח.
אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול גם קישואים מגוררים או גזר, להעשיר את הטעם והצבע.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו