קציצות עוף רכות בתוך רוטב זהוב: המנה שתרצו לאכול ישר מהסיר
קציצות עוף ובורגול. (צילום: טיקטוק/ leamaman25)

מתכונים ואוכל

קציצות עוף רכות בתוך רוטב זהוב: המנה שתרצו לאכול ישר מהסיר

הקציצות האלה יוצאות רכות, עסיסיות וסופגות את הרוטב כמו שצריך, עם בורגול במקום פירורי לחם, תיבול מדויק ונגיעת סילאן מפתיעה

דוד שריקי
הוספת תגובה
קציצות עוף רכות בתוך רוטב זהוב: המנה שתרצו לאכול ישר מהסיר
קציצות עוף ובורגול. (צילום: טיקטוק/ leamaman25)
אא

קציצות עוף הן מסוג המנות שכולם אוהבים. ילדים, מבוגרים, ואפילו מי שטוען ש"לא אוהב עוף".
המתכון הזה הוא בסיסי, גמיש, טעים במיוחד, ובעיקר, מנחם.

הקציצות יוצאות רכות, מלאות טעם, וסופגות את הרוטב בצורה מושלמת.
אפשר להגיש עם אורז לבן, קוסקוס, פירה או פשוט לאכול ישר מהסיר עם כף.

מצרכים לקציצות:

  • חצי קילו עוף טחון

  • ¾ כוס בורגול דק, מושרה במים רותחים ל־15 דקות ומסונן

  • חצי צרור כוסברה, קצוצה דק

  • בצל בינוני, קצוץ דק

  • ביצה אחת

  • מלח

  • פלפל שחור

  • כף שטוחה בהרט

  • כף או שתיים שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה - עוף, בורגול, כוסברה, בצל, ביצה, תבלינים ושמן.

  2. לשים היטב בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה. אם היא מעט דביקה - זה מצוין.

  3. אם קשה לעבודה, מניחים את התערובת במקרר למשך שעה.

  4. יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה.

  5. מניחים בצד.

מצרכים לרוטב:

  • רבע כוס שמן

  • בצל גדול קצוץ דק

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

  • כף סילאן

  • כפית כורכום

  • מלח

  • פלפל

אופן הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר רחב ושטוח.

  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים על יבש מספר דקות עד שמתחיל להתרכך.

  3. מוסיפים שמן וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב.

  4. מוסיפים את הסלרי, הסילאן והתבלינים, ומערבבים היטב.

  5. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של קצת פחות מחצי מהסיר, ומבשלים כ־20 דקות.

  6. מוסיפים בעדינות את הקציצות המטוגנות לסיר.

  7. מבשלים על אש נמוכה כ־40 דקות עם מכסה חצי פתוח.

טיפ נוסף:

אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול גם קישואים מגוררים או גזר, להעשיר את הטעם והצבע.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי