
מתכונים בשריים

מרכיבים
לקציצות:
500 גרם עוף טחון
בצל קטן מגורר
2 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
ביצה אחת
מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט - לפי הטעם
לרוטב:
2 כפות שמן זית
בצל קצוץ דק
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
שורש פטרוזיליה או סלרי חתוך קטן
תפוח אדמה חתוך לקוביות
קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
כף רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל, מעט סוכר, פפריקה מתוקה, כמון - לפי הטעם
כוסברה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה עד שהתערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים בצד.
בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, והמים הרותחים. מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה - עד שהרוטב מסמיך והקציצות רכות ונימוחות.
לפני ההגשה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה.
הצעת הגשה
טעים ליד קוסקוס, אורז או פשוט עם חלה שסופגת כל טיפה מהרוטב.
אפשר גם להכין את התבשיל ביום ראשון ולחמם בקלות לאורך השבוע - הטעמים רק משתבחים.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו