קציצות עוף ברוטב אדום עשיר: מתכון קל, מחמם לב ומושלם ליום ראשון
(צילום: Africa Studio/shutterstock)

מתכונים בשריים

קציצות עוף ברוטב אדום עשיר: מתכון קל, מחמם לב ומושלם ליום ראשון

מתכון ביתי ומנחם לקציצות עוף ברוטב עגבניות עם ירקות - מושלם ליד קוסקוס, אורז או חלה. מכינים מראש, מחממים לאורך השבוע - והטעמים רק משתבחים. כולל טיפ שווה לשדרוג

דוד שריקי
הוספת תגובה
קציצות עוף ברוטב אדום עשיר: מתכון קל, מחמם לב ומושלם ליום ראשון
(צילום: Africa Studio/shutterstock)
אא

מרכיבים

לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון

  • בצל קטן מגורר

  • 2 שיני שום כתושות

  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

  • חצי כוס קמח מצה (או פירורי לחם)

  • ביצה אחת

  • מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט - לפי הטעם

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה עד שהתערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים בצד.

  2. בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב.

  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, והמים הרותחים. מביאים לרתיחה.

  4. מוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה - עד שהרוטב מסמיך והקציצות רכות ונימוחות.

  5. לפני ההגשה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה.

הצעת הגשה

טעים ליד קוסקוס, אורז או פשוט עם חלה שסופגת כל טיפה מהרוטב.
אפשר גם להכין את התבשיל ביום ראשון ולחמם בקלות לאורך השבוע - הטעמים רק משתבחים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי