
מתכונים חלביים

לסשימי האבטיח:
כ-2 כוסות קוביות אבטיח (חתוכות למלבנים קטנים בעובי כ-1 ס"מ)
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
קמצוץ מלח ים גס
לטפנד זיתים:
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 שן שום
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית איכותי
מעט גרידת לימון (לא חובה, אבל מוסיף רעננות)
קמצוץ אורגנו יבש או טימין
להגשה:
כ-50 גרם גבינת פטה מפוררת (רצוי כבשים)
עלי בזיליקום או נענע טריים לקישוט
פקאנים מסוכרים/קלויים לקונטרה פריכה (אופציונלי)
שלב ראשון - השריית האבטיח:
מניחים את קוביות האבטיח בקערה שטוחה.
מטפטפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי, ומפזרים מעט מלח ים גס.
מערבבים בעדינות ומניחים למנוחה במקרר כחצי שעה לפחות - זה נותן טעם מורכב ו"קרמיות" לאבטיח.
שלב שני - הכנת טפנד:
מניחים את כל מרכיבי הטפנד במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת משחה חלקה למחצה (אפשר להשאיר קצת מרקם).
טועמים ומתקנים תיבול - חשוב שהשום לא יכסה על טעם הזיתים.
שלב שלישי - הרכבה והגשה:
מסדרים את קוביות האבטיח המרוככות לצלחת שטוחה - כמו "סשימי".
מניחים מעל נקודות טפנד במרחקים קצובים.
מפזרים מעל גבינת פטה בנדיבות.
לקישוט - עלים ירוקים טריים ואגוזים קלויים לפי הטעם.
אפשר לצלות את האבטיח על מחבת חמה כמה שניות מכל צד, לקבלת עומק טעם "בשרי" יותר.
מי שלא אוכל גבינה - אפשר להחליף את הפטה בטופו מפורר עם לימון ושמן זית.
למנה חגיגית - הוסיפו גם עלי סלק בייבי ותלתלי בצל סגול כבוש.
מתכון כזה נותן הרגשה של מסעדת שף, אבל הוא כולו חוויה שאפשר להכין בבית באהבה, עם ניחוח של קיץ ורוח של חופש.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו