ביס של קיץ: כך תכינו בבית את המנה הכי אלגנטית עם אבטיח
סשימי אבטיח. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים חלביים

ביס של קיץ: כך תכינו בבית את המנה הכי אלגנטית עם אבטיח

עם מעט מרכיבים ובלי מאמץ - תוציאו מהמטבח מנה שנראית כמו 80 שקל במסעדת גורמה

דוד שריקי
הוספת תגובה
ביס של קיץ: כך תכינו בבית את המנה הכי אלגנטית עם אבטיח
סשימי אבטיח. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

מרכיבים

לסשימי האבטיח:

  • כ-2 כוסות קוביות אבטיח (חתוכות למלבנים קטנים בעובי כ-1 ס"מ)

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כפית חומץ בלסמי

  • קמצוץ מלח ים גס

לטפנד זיתים:

  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים

  • 1 שן שום

  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

  • 2 כפות שמן זית איכותי

  • מעט גרידת לימון (לא חובה, אבל מוסיף רעננות)

  • קמצוץ אורגנו יבש או טימין

להגשה:

  • כ-50 גרם גבינת פטה מפוררת (רצוי כבשים)

  • עלי בזיליקום או נענע טריים לקישוט

  • פקאנים מסוכרים/קלויים לקונטרה פריכה (אופציונלי)

אופן ההכנה

שלב ראשון - השריית האבטיח:

  1. מניחים את קוביות האבטיח בקערה שטוחה.

  2. מטפטפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי, ומפזרים מעט מלח ים גס.

  3. מערבבים בעדינות ומניחים למנוחה במקרר כחצי שעה לפחות - זה נותן טעם מורכב ו"קרמיות" לאבטיח.

שלב שני - הכנת טפנד:

  1. מניחים את כל מרכיבי הטפנד במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת משחה חלקה למחצה (אפשר להשאיר קצת מרקם).

  2. טועמים ומתקנים תיבול - חשוב שהשום לא יכסה על טעם הזיתים.

שלב שלישי - הרכבה והגשה:

  1. מסדרים את קוביות האבטיח המרוככות לצלחת שטוחה - כמו "סשימי".

  2. מניחים מעל נקודות טפנד במרחקים קצובים.

  3. מפזרים מעל גבינת פטה בנדיבות.

  4. לקישוט - עלים ירוקים טריים ואגוזים קלויים לפי הטעם.

טיפים של בית:

  • אפשר לצלות את האבטיח על מחבת חמה כמה שניות מכל צד, לקבלת עומק טעם "בשרי" יותר.

  • מי שלא אוכל גבינה - אפשר להחליף את הפטה בטופו מפורר עם לימון ושמן זית.

  • למנה חגיגית - הוסיפו גם עלי סלק בייבי ותלתלי בצל סגול כבוש.

מתכון כזה נותן הרגשה של מסעדת שף, אבל הוא כולו חוויה שאפשר להכין בבית באהבה, עם ניחוח של קיץ ורוח של חופש.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי