תפסיקו לזרוק אוכל: 12 מצרכים שאפשר להקפיא – וישנו לכם את המטבח
מקרר פתוח. (צילום: lidiasilva/shuttrstock)

לייף סטייל

תפסיקו לזרוק אוכל: 12 מצרכים שאפשר להקפיא - וישנו לכם את המטבח

אבוקדו, בצל ירוק, ואפילו טופו - מהיום שומרים אותם בהקפאה וחוסכים כסף, זמן ותסכול. הרשימה שתציל את הארוחה הבאה שלכם.

נעם ברקאי
הוספת תגובה
תפסיקו לזרוק אוכל: 12 מצרכים שאפשר להקפיא – וישנו לכם את המטבח
מקרר פתוח. (צילום: lidiasilva/shuttrstock)
אא

כל מי שמבשל בבית מכיר את התסכול: אתם מתכוננים להכין ארוחה משפחתית, פותחים את המקרר - ומגלים שבחלק מהמצרכים כבר אי אפשר להשתמש. רקבון, ריח לא נעים, או תאריך שפג מזמן - וכל תוכנית הבישול משתבשת. אך יש פתרון פשוט ואפקטיבי: הקפאה חכמה של מזונות שנוטים להתקלקל במהירות, מה שיאפשר לכם לשלוף אותם בדיוק כשצריך - כשהם טריים, זמינים ובטוחים לשימוש.

להלן רשימה של 12 מצרכים שניתן (וכדאי!) להקפיא, כדי לחסוך זמן, כסף ומאמצים:


1. ג'ינג'ר

הקפאה מלאה של שורש הג'ינג'ר - מבלי לקלף או לחתוך - תשמר את טריותו לאורך חודשים. כשצריך, שולפים, מגרדים או חותכים וממשיכים כרגיל. השורש שומר על טעמו הרבה יותר טוב מאשר באחסון במקרר, שם הוא נוטה להתייבש.

2. אבוקדו

מבשיל מהר מדי? חתכו את האבוקדו הבשל לפרוסות, אחסנו בשקית אטומה, והקפיאו. הוא מתאים במיוחד לשימוש בשייקים ומרקים קרמים, גם מחוץ לעונה.

3. בצל ירוק

לא משתמשים בצרור שלם? חתכו לרצועות, הכניסו לבקבוק פלסטיק יבש, הקפיאו - ובבישול הבא פשוט "שפכו" פנימה. אידיאלי למרקים, חביתות ורטבים.

4. מאכלים עם ביצים

לא מדובר בביצים עצמן אלא בקישים, פשטידות ותבשילים הכוללים ביצים. הקפאה נכונה תשמר את טעמם לאורך חודשים - ואירוח ספונטני מעולם לא היה קל יותר.

5. טופו

כדי להקפיא טופו: סננו נוזלים, עטפו היטב והכניסו למקפיא. כשמפשירים - הוא סופג רטבים טוב יותר, ולעיתים אף משתפר במרקמו לאחר ההפשרה.

6. בננות

בשביל שייקים, עוגות או פודינגים - חתכו בננות מבשילות לפרוסות והקפיאו. הן אולי יכהו מעט, אך ישמרו על טעמן המתקתק.

7. עשבי תיבול

קצצו והקפיאו בשקיות - או בתוך מגש קוביות קרח עם שמן זית/מיץ לימון. כשאתם מבשלים - פשוט הוסיפו קובייה לסיר.

8. רסק עגבניות

מרחו שכבה דקה על נייר אפייה או אחסון, הקפיאו, ושברו לפי הצורך. אין צורך להשליך קופסה שלמה רק כי השתמשתם בכף אחת.

9. גבינה

במיוחד גבינה קשה (צהובה, מוצרלה וכד') - ניתן להקפיא כשהיא מגוררת או פרוסה. עטפו היטב, הוציאו לפי צורך - מושלם לטוסטים או פיצה.

10. אגוזים

הקפאה שומרת על השמנים הבריאים שבאגוזים, מונעת ריח מעופש ומאריכה את טריותם. הוציאו להפשרה קלה לפני השימוש.

11. פלפלים חריפים

חתוכים או שלמים - ניתן להקפיא, והם שומרים על חריפותם. מתאימים במיוחד לתבשילי עדות ולמנות פיקנטיות.

12. קמח חיטה מלא

קמח כזה נוטה להתקלקל במהירות - אך הקפאה בקופסה סגורה תשמור עליו חודשים ואף שנים. רק זכרו להוציאו לטמפ' החדר לפני שימוש עם שמרים.

טיפ לסיום:

הקפאה נכונה חוסכת בזבוז, מבטיחה זמינות, ותורמת לארגון המטבח. שמרו את המוצרים בשקיות ייעודיות, רשמו תאריך הקפאה - ותיהנו מארוחות מגוונות בלי הפתעות לא נעימות מהמקרר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי