הריח הזה ממלא את כל הבית – ואת הלב
כרעי עוף צלויים בסילאן, שום וטימין. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

הריח הזה ממלא את כל הבית - ואת הלב

עוף בסילאן, שום וטימין כמו של פעם: המנה שתשכיח לכם את המשלוחים ותזכיר מה זה אוכל אמיתי מהבית

דוד שריקי
הוספת תגובה
הריח הזה ממלא את כל הבית – ואת הלב
כרעי עוף צלויים בסילאן, שום וטימין. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

יש מתכונים שהריח שלהם מחזיר אותנו ישר לילדות. כזה הוא המתכון הזה - עוף מתוק-מעושן, שמתבשל לאט עם סילאן, שום וטימין, ומשאיר אחריו ריח של שבת, של תנור פחמים ושל בית מלא אהבה. אצלנו במשפחה, זו המנה שפותחת את סעודת השבת או מחממת ערב חורפי - והיא תמיד גורפת מחמאות.

מצרכים:

  • 4 כרעי עוף (עם העור והעצם)

  • 3 כפות סילאן טבעי

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

  • 1 כף חרדל חלק

  • 5-6 שיני שום שלמות, קלופות

  • 2 גבעולי טימין טרי (או חצי כפית יבש)

  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  1. מכינים את המרינדה: בקערה מערבבים את הסילאן, שמן הזית, החרדל, המלח, הפלפל והטימין. מוסיפים את שיני השום השלמות - הן יתקרמלו בתנור ויהיו תענוג לנשנוש.

  2. משרים את העוף: מכניסים את כרעי העוף למרינדה, ומעסים היטב מכל הצדדים. אם יש זמן - שווה להשרות לשעה-שעתיים במקרר. אם לא - גם 15 דקות יספיקו.

  3. אופים: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את העוף בתבנית אפייה על נייר אפייה, שופכים מעל את שארית המרינדה, ומכסים ברדיד אלומיניום.

  4. שלב הצלייה: אופים כ-30 דקות מכוסה, ואז מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20-25 דקות, עד שהעוף מקבל צבע שחום עמוק וריח משגע של קרמול וטימין.

  5. הגשה: מומלץ להגיש עם אורז לבן, קוסקוס ביתי או פירה קטיפתי שיספוג את הרוטב.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי