איטליה אצלכם בבית: פסטה ברוטב מיוחד שאתם חייבים לנסות
(צילום: FotosDo/shutterstock)

מתכונים חלביים

איטליה אצלכם בבית: פסטה ברוטב מיוחד שאתם חייבים לנסות

מתכון פשוט ומרשים לפסטה ברוטב פלפלים קלויים, שמנת ושום – קרמית, עשירה ועם ניחוח איטלקי אמיתי. תוך פחות מחצי שעה – ארוחה שתרגישו איתה כמו במסעדה בטוסקנה

דוד שריקי
הוספת תגובה
איטליה אצלכם בבית: פסטה ברוטב מיוחד שאתם חייבים לנסות
(צילום: FotosDo/shutterstock)
אא

מצרכים (ל-2-3 מנות):

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים בשלמותם על אש פתוחה, בתנור או על מחבת יבשה – עד שהקליפה מתנפחת ומשחירה מכל הצדדים.

  2. שמים את הפלפלים החמים בקערה ומכסים בניילון נצמד או מכסה ל-10 דקות – זה עוזר לקלף אותם בקלות.

  3. קולפים את הפלפלים, מסירים גרעינים וחותכים גס.

  4. במחבת, מחממים כף שמן זית ומטגנים את שיני השום החצויות עד שהן מתחילות להזהיב קלות.

  5. מוסיפים את הפלפלים הקלויים למחבת, מטגנים עוד דקה, ואז טוחנים הכל בבלנדר (או בעזרת מוט ריסוק) יחד עם השמנת המתוקה עד שהרוטב חלק ואחיד.

  6. מחזירים את הרוטב למחבת, מתבלים במלח, פלפל וצ’ילי, ומבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

  7. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.

  8. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים היטב, ואם צריך – מוסיפים מעט ממי הפסטה לקבלת מרקם מושלם.

  9. מפזרים מעל פרמזן מגורד ועלים ירוקים ומגישים מיד.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי