לזניה לשבועות שתגרום לאורחים לחשוב שלמדת באיטליה – ויש גם גרסה ללא גלוטן
לזניה תרד וגבינות. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים חלביים

לזניה לשבועות שתגרום לאורחים לחשוב שלמדת באיטליה - ויש גם גרסה ללא גלוטן

תרד, גבינות ורוטב לבן חלומי - שכבה אחרי שכבה של נחת. מנה חגיגית שקל להכין מראש, ואי אפשר להפסיק לאכול. מתאימה לשולחן שבועות - ולכל מי שצריך חיבוק טעים מהתנור

דוד שריקי
הוספת תגובה
לזניה לשבועות שתגרום לאורחים לחשוב שלמדת באיטליה – ויש גם גרסה ללא גלוטן
לזניה תרד וגבינות. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

מצרכים:

ללזניה:

  • עלי לזניה מבושלים מראש (ניתן גם להשתמש בעלי אורז או פרוסות קישואים דקיקות לגרסה קלה יותר)

  • חבילת תרד קפוא (כ-400 גרם), מופשר וסחוט היטב מנוזלים

  • 250 גרם גבינת קוטג' או גבינת ריקוטה

  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת

  • 1 ביצה

  • מלח לפי הטעם

  • קורט אגוז מוסקט

לרוטב הלבן (רוטב בשמל):

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 כפות קמח (אפשר גם קמח שקדים או קמח תפו"א לגרסה ללא גלוטן)

  • 2 כוסות חלב (רגיל או צמחי - סויה, שיבולת שועל, שקדים)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב הלבן:
    מחממים את שמן הזית בסיר קטן. מוסיפים את הקמח וטורפים כדקה עד שהריח הופך לאגוזי מעט. מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה, עד שהתערובת מסמיכה לרוטב חלק. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  2. מכינים את מלית התרד והגבינות:
    בקערה מערבבים את התרד הסחוט היטב עם גבינת הקוטג' (או הריקוטה), גבינת הפטה, מחצית מהמוצרלה והביצה. מוסיפים מלח וקורט אגוז מוסקט. מערבבים היטב עד שהמלית אחידה.

  3. מרכיבים את הלזניה:
    בתבנית בינונית (עדיף זכוכית או קרמיקה), מניחים שכבת עלי לזניה. מעליה - שכבת מלית תרד, ולאחר מכן שכבה נדיבה של רוטב לבן. חוזרים על הפעולה - שכבות של עלים, מלית ורוטב - עד לסיום החומרים. מסיימים בשכבת רוטב לבן וגבינת מוצרלה מגוררת מעל.

  4. אופים:
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות, עד שהלזניה תופחת מעט והחלק העליון זהוב ומבעבע.

  5. מניחים ללזניה להתייצב:
    מוציאים מהתנור ומניחים ללזניה לנוח לפחות 10 דקות לפני ההגשה - זה ישמור על החיתוך היפה וישפר את המרקם.

הגשה:
הגישו עם סלט עשבים ירוק, פרוסות לחם מחמצת קלוי, ותחושת רוגע בלב.

אם תרצי - אפשר גם להכין את הלזניה מראש ולהקפיא אותה לפני האפייה. זו מנה שמתחבבת על כולם, גם על ילדים וגם על מבוגרים שמעריכים טעמים עדינים עם נוכחות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי