הפתעת שבועות: סלט שהוא גם מנה עיקרית – וגם מחמיא לכל מה שלידו
סלט בטטה קלויה עם עדשים שחורות, גבינת פטה ועשבי תיבול. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים סלטים

הפתעת שבועות: סלט שהוא גם מנה עיקרית - וגם מחמיא לכל מה שלידו

קלוי, קרמי, פריך ומלא טעם: סלט בטטה ועדשים עם פטה שיעשה את החג הרבה יותר טעים ובריא

דוד שריקי
הוספת תגובה
הפתעת שבועות: סלט שהוא גם מנה עיקרית – וגם מחמיא לכל מה שלידו
סלט בטטה קלויה עם עדשים שחורות, גבינת פטה ועשבי תיבול. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ביס

  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות (עד ריכוך אך לא רכות מדי)

  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת (רצוי עיזים או כבשים)

  • חופן כוסברה קצוצה

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • חופן נענע טרייה קצוצה

  • מיץ מלימון שלם

  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה

  • חצי כפית כמון טחון

  • מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. צליית הבטטות:
    חמם תנור ל-200 מעלות. פרוס את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, טפטף עליהן מעט שמן זית ופזר מלח גס. צלה כ-25 דקות או עד שהן רכות וזהובות בקצוות. חשוב לא לייבש אותן יתר על המידה.

  2. בישול העדשים:
    בזמן שהבטטות בתנור, בשל את העדשים השחורות במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן רכות אך שומרות על צורתן. סנן ושטוף תחת מים קרים לעצירת הבישול.

  3. הרכבת הסלט:
    בקערה גדולה שלב את קוביות הבטטה הצלויה והעדשים המבושלות. הוסף את עשבי התיבול, הכמון, מיץ הלימון ושמן הזית. ערבב בעדינות.

  4. הוספת הפטה:
    הוסף את הפטה המפוררת מעל - אל תערבב יותר מדי כדי לשמור על מראה פתיתי הגבינה.

  5. תיבול אחרון והגשה:
    תקן תיבול במלח ופלפל. הסלט טעים במיוחד בטמפרטורת החדר, כשהטעמים נספגים ומתמזגים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי