
מתכונים סלטים

2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ביס
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (עד ריכוך אך לא רכות מדי)
150 גרם גבינת פטה מפוררת (רצוי עיזים או כבשים)
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע טרייה קצוצה
מיץ מלימון שלם
3 כפות שמן זית כתית מעולה
חצי כפית כמון טחון
מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
צליית הבטטות:
חמם תנור ל-200 מעלות. פרוס את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, טפטף עליהן מעט שמן זית ופזר מלח גס. צלה כ-25 דקות או עד שהן רכות וזהובות בקצוות. חשוב לא לייבש אותן יתר על המידה.
בישול העדשים:
בזמן שהבטטות בתנור, בשל את העדשים השחורות במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן רכות אך שומרות על צורתן. סנן ושטוף תחת מים קרים לעצירת הבישול.
הרכבת הסלט:
בקערה גדולה שלב את קוביות הבטטה הצלויה והעדשים המבושלות. הוסף את עשבי התיבול, הכמון, מיץ הלימון ושמן הזית. ערבב בעדינות.
הוספת הפטה:
הוסף את הפטה המפוררת מעל - אל תערבב יותר מדי כדי לשמור על מראה פתיתי הגבינה.
תיבול אחרון והגשה:
תקן תיבול במלח ופלפל. הסלט טעים במיוחד בטמפרטורת החדר, כשהטעמים נספגים ומתמזגים.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו