מתכונים ואוכל
1/2 1 כוסות קמח כוסמין (לבן או מלא, או חצי-חצי)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או 1/3 כוס שמן קוקוס במצב מוצק)
1/4 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
1 כוס גבינת קוטג׳ או ריקוטה
1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת (או פטה)
1/2 כוס גבינה צהובה/קשקבל מגוררת
2 ביצים
1/2 כוס שמנת חמוצה או יוגורט טבעי
חופן עלי תרד טריים קצוצים גס (או קפוא, מופשר וסחוט)
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
בקערה או במעבד מזון, מערבבים את הקמח והמלח.
מוסיפים את החמאה או שמן הקוקוס, ומפוררים לתערובת פירורית.
מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד אך לא דביק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ומרפדים את התבנית, כולל דפנות.
מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי – גבינות, ביצים, שמנת, תרד ותיבול.
יוצקים את המלית על הבצק ומשטחים בעדינות.
אופים 30-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.
מצננים מעט לפני ההגשה.
אפשר להוסיף למילוי גם זיתים קצוצים, בצל ירוק או גרעיני חמנייה קלויים. וגם – הפאי טעים בטמפרטורת החדר, כך שהוא מושלם להגשה בשולחן פתוח של שבועות.
את כלה? זה קללל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו