לא תאמינו כמה קל להכין את הפאי המושלם לשבועות – עם בצק כוסמין, גבינות נמסות ועלי תרד רעננים!
פאי גבינות. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

לא תאמינו כמה קל להכין את הפאי המושלם לשבועות – עם בצק כוסמין, גבינות נמסות ועלי תרד רעננים

הכנה ב-30 דקות בלבד! פאי מלוח חגיגי, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים – עם שילוב גבינות ממכר, בצק כוסמין בריא וטוויסט ירוק שהופך כל ביס לחגיגה. חובה לנסות גם באמצע שבוע

דוד שריקי
הוספת תגובה
לא תאמינו כמה קל להכין את הפאי המושלם לשבועות – עם בצק כוסמין, גבינות נמסות ועלי תרד רעננים!
פאי גבינות. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

מרכיבים:

לבצק כוסמין:

  • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין (לבן או מלא, או חצי-חצי)

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או 1/3 כוס שמן קוקוס במצב מוצק)

  • 1/4 כפית מלח

  • 2-3 כפות מים קרים

למילוי הגבינות:

  • 1 כוס גבינת קוטג׳ או ריקוטה

  • 1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת (או פטה)

  • 1/2 כוס גבינה צהובה/קשקבל מגוררת

  • 2 ביצים

  • 1/2 כוס שמנת חמוצה או יוגורט טבעי

  • חופן עלי תרד טריים קצוצים גס (או קפוא, מופשר וסחוט)

  • מעט אגוז מוסקט (לא חובה)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. בקערה או במעבד מזון, מערבבים את הקמח והמלח.

  2. מוסיפים את החמאה או שמן הקוקוס, ומפוררים לתערובת פירורית.

  3. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד אך לא דביק.

  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

הרכבת הפאי:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ומרפדים את התבנית, כולל דפנות.

  3. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי – גבינות, ביצים, שמנת, תרד ותיבול.

  4. יוצקים את המלית על הבצק ומשטחים בעדינות.

אפייה:

  • אופים 30-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.

  • מצננים מעט לפני ההגשה.

טיפ קטן מהלב:

אפשר להוסיף למילוי גם זיתים קצוצים, בצל ירוק או גרעיני חמנייה קלויים. וגם – הפאי טעים בטמפרטורת החדר, כך שהוא מושלם להגשה בשולחן פתוח של שבועות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי