סלמון מתקתק בתנור – מנה אחת שתרגש את כולם
(צילום: מירב מלכה)

מתכונים פרווה

סלמון מתקתק בתנור - מנה אחת שתרגש את כולם

פילה סלמון עסיסי עם ירקות קלויים וציפוי מפתיע של שקדים, דבש וצ'ילי - שילוב מושלם של מתוק וחרפרף. מנה חגיגית, קלה להכנה - ובול לערב משפחתי חמים

מירב מלכה
הוספת תגובה
סלמון מתקתק בתנור – מנה אחת שתרגש את כולם
(צילום: מירב מלכה)
אא

סלמון מתקתק - לערב חמים וקליל! 

מצרכים:

לדג:

  • פילה סלמון (ללא עור)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי לימון (מיץ)
  • פטריות
  • עגבניות שרי
  •  

אופן ההכנה:

1. הניחו את הדג בתבנית אפייה וזגגו את הדג בשמן זית, מלח, פלפל שחור ומיץ מחצי לימון.

2. הוסיפו את הפטריות ועגבניות השרי בצדי הדג.

הכנת הציפוי המתקתק:

1. קלו במחבת כוס שקדים. 

2. הוסיפו 4 שיני שום קצוצות, 2 כפות סוכר חום, הוסיפו רבע כוס דבש ורבע כוס סילאן.

 3. הוסיפו 4 כפות צ'ילי מתוק, פלפל שחור גרוס ו־2 כפות מרגרינה בטעם חמאה.

4. בשלו את התערובת עד להמסה וקרמל.

5. שפכו את הציפוי המקורמל על הדג.

6. פזרו צרור כוסברה קצוצה מעל הדג.

7. הכניסו לתנור שחומם מראש ל־180° למשך 15 דקות.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי