טחינה באריזת זכוכית – בריא?
(צילום: New Africa/shutterstock)

בריאות

טחינה באריזת זכוכית - בריא?

אריזות פלסטיק אולי נוחות וזולות, אבל כשמדובר בטחינה - הן עלולות להזיק לבריאות. למה עדיף לבחור בזכוכית, ואיך זה קשור לשומן ולחלקיקים מיקרוסקופיים שחודרים לאוכל שלכם?

ד"ר גיל יוסף שחר
הוספת תגובה
טחינה באריזת זכוכית – בריא?
(צילום: New Africa/shutterstock)
אא

האמת שלא כולנו חושבים על זה, אבל סוג האריזה של המזון שאנחנו צורכים יכול להשפיע משמעותית על בריאותנו. קחו למשל את הטחינה הגולמית - אותו ממרח קטיפתי ועשיר שהפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי.

רובנו קונים טחינה גולמית באריזות פלסטיק, בלי לחשוב פעמיים. זה נוח, זה זול, וזה מה שיש על המדפים בסופר. אבל מה שרבים לא יודעים הוא שאריזות פלסטיק עלולות להוות בעיה של ממש, במיוחד כשמדובר במזונות שומניים.

מחקרים מראים שחלקיקי פלסטיק קטנים עלולים לנדוד מהאריזה אל המזון עצמו. התהליך הזה מואץ במיוחד במזונות שומניים, כי השומן "מושך" אליו את החומרים האלו.

הפתרון הוא לקנות טחינה בצנצנת זכוכית, שאינה פולטת כימיקלים מסוכנים. וגם - חשוב לא פחות - עדיף לצרוך טחינה משומשום מלא. 

נכון, צנצנת זכוכית עשויה להיות יקרה יותר, אבל היא השקעה קטנה בבריאות שלכם ושל משפחתכם. ובונוס נוסף - בסיום השימוש אפשר למחזר את הצנצנת או להשתמש בה שוב למטרות אחרות בבית.

תהיו בריאים!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי