פאי לימון עם מרנג – השילוב שכולם אוהבים
(צילום: מירב מלכה)

מתכונים קינוחים

פאי לימון עם מרנג - השילוב שכולם אוהבים

בצק שקדים עדין, קרם לימון ריחני ומרנג מתוק שמתמוסס בפה. מירב מלכה מגישה לכם את הפינוק הכי חגיגי של סוף השבוע - טעים, מרשים וקל להכנה

מירב מלכה
הוספת תגובה
פאי לימון עם מרנג – השילוב שכולם אוהבים
(צילום: מירב מלכה)
אא

פאי לימון עם מרנג

מצרכים: 

לבצק: 2 כוסות קמח, ¼ כוס אבקת סוכר, ¼ כוס שקדים טחונים, 150 גרם חמאה רכה, 1 חלמון

למלית: 4 ביצים, 3 כפות קמח, ¾ כוס סוכר, 2 כפות דבש, 2 לימונים סחוטים, גרידת לימון, 50 גרם חמאה מומסת, ¼ כוס שקדים טחונים

למרנג: 3 חלבונים, 1 כוס סוכר

תבנית פאי נשלפת בקוטר 22 ס"מ

אופן ההכנה:

בצק:

  1. ערבבו בקערה את הקמח, אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
  2. הוסיפו את החמאה הרכה וחלמון הביצה.
  3. לושו את החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. שטחו את הבצק בתבנית הפאי, והכניסו למקפיא.

מלית:

  1. בקערה, ערבבו היטב את הביצים, הקמח והסוכר.
  2. הוסיפו את הדבש, מיץ הלימון וגרידת הלימון.
  3. הוסיפו את החמאה המומסת והשקדים הטחונים וערבבו היטב.
  4. הוציאו את התבנית מהמקפיא.
  5. שפכו את המלית על הבצק.
  6. אפו בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 50 דקות.
  7. הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להתקרר.

מרנג:

  1. הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרקם יציב ומבריק.
  2. זלפו את המרנג מעל העוגה הקרה.
  3. החזירו את העוגה לתנור שחומם ל־200 מעלות לשיזוף המרנג (כמה דקות, השגיחו שלא יישרף).

הניחו לפאי להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. ניתן לשמור במקרר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי