טורטיות עדשים וסלט מנגו חריף: השילוב שיחזיר לך את החשק לבשל
טורטיות עדשים. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

טורטיות עדשים וסלט מנגו חריף: השילוב שיחזיר לך את החשק לבשל

מתכון קייצי, פשוט ומושלם לאירוח או לארוחה קלילה – עם טוויסט אסייתי מפתיע

דוד שריקי
הוספת תגובה
טורטיות עדשים וסלט מנגו חריף: השילוב שיחזיר לך את החשק לבשל
טורטיות עדשים. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

יש משהו קסום בלהכין "לחם" בעצמך. התחושה הזו, שאת לשה, שופכת, משטחת – והופכת חופן מרכיבים פשוטים לארוחה צבעונית, מרגשת ובריאה. המתכון הזה מתאים לימי קיץ, לארוחת ערב קלילה, או לאירוח מרשים שלא דורש שעות של עבודה.

ואם תכיני את הקמח בעצמך – תגלי כמה העדשים הכתומות נותנות ניחוח עמוק, אגוזי וחמים.

חומרים לטורטיות (8-10 יחידות קטנות):

  • 1 כוס עדשים כתומות (יבשות)

  • 1 כוס מים (ועוד לפי הצורך)

  • 1/2 כפית מלח

  • מעט כמון או כורכום – לנגיעה של עומק (אופציונלי)

  • שמן זית – לשימון המחבת

אופן ההכנה – הטורטיות:

  1. השרייה: שוטפים את העדשים היטב ומשרים במים למשך 3-4 שעות (או לילה במקרר).

  2. טחינה: מסננים ושמים בבלנדר עם כוס מים, מלח ותבלינים. טוחנים עד שמתקבל בלילה חלק, סמיך אך לא כבד מדי – כמו בלילת פנקייק.

  3. צלייה: מחממים מחבת נון-סטיק עם מעט שמן זית. יוצקים מצקת מהבלילה, משטחים בעדינות לעיגול דק וצלויים משני הצדדים עד שהטורטיה מתייצבת ומשחימה מעט.

  4. מניחים להתקרר על מגבת או רשת, כדי שלא תתרטב מהאדים.

ממרח אבוקדו:

  • 2 אבוקדו רכים

  • מיץ מחצי לימון

  • 1 שן שום כתושה

  • מעט מלח, פלפל שחור

  • 1 כף שמן זית איכותי

אופן ההכנה: מועכים את האבוקדו עם שאר החומרים עד קבלת מרקם קרמי. שומרים מכוסה כדי שלא ישחיר.

סלט מנגו חריף:

  • 1 מנגו בשל ועסיסי, חתוך לקוביות קטנות

  • 1/2 פלפל ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם), קצוץ דק

  • 2 כפות כוסברה קצוצה

  • מיץ מחצי ליים (או לימון)

  • קורט מלח

  • 1 כפית שמן שומשום (לא חובה, אבל מוסיף עומק אסייתי נפלא)

מערבבים בקערית. הסלט הזה מתפוצץ בטעמים – מתוק, חמוץ, חריף ורענן.

להרכבה:

מורחים על כל טורטיה שכבת אבוקדו, שמים כף נדיבה מסלט המנגו, מגלגלים או מקפלים – ומגישים.

אפשר להוסיף גם חסה, נבטי חמניה, קוביות טופו צרובות או חזה עוף למי שמעוניין בשדרוג חלבוני.

טיפ של בית:

אם נשארו לך טורטיות – שימי אותן למחר בתנור עם קצת גבינה וזיתים. הן הופכות לפיצה קטנה ומשגעת.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי