מתכונים ואוכל
יש משהו קסום בלהכין "לחם" בעצמך. התחושה הזו, שאת לשה, שופכת, משטחת – והופכת חופן מרכיבים פשוטים לארוחה צבעונית, מרגשת ובריאה. המתכון הזה מתאים לימי קיץ, לארוחת ערב קלילה, או לאירוח מרשים שלא דורש שעות של עבודה.
ואם תכיני את הקמח בעצמך – תגלי כמה העדשים הכתומות נותנות ניחוח עמוק, אגוזי וחמים.
1 כוס עדשים כתומות (יבשות)
1 כוס מים (ועוד לפי הצורך)
1/2 כפית מלח
מעט כמון או כורכום – לנגיעה של עומק (אופציונלי)
שמן זית – לשימון המחבת
השרייה: שוטפים את העדשים היטב ומשרים במים למשך 3-4 שעות (או לילה במקרר).
טחינה: מסננים ושמים בבלנדר עם כוס מים, מלח ותבלינים. טוחנים עד שמתקבל בלילה חלק, סמיך אך לא כבד מדי – כמו בלילת פנקייק.
צלייה: מחממים מחבת נון-סטיק עם מעט שמן זית. יוצקים מצקת מהבלילה, משטחים בעדינות לעיגול דק וצלויים משני הצדדים עד שהטורטיה מתייצבת ומשחימה מעט.
מניחים להתקרר על מגבת או רשת, כדי שלא תתרטב מהאדים.
2 אבוקדו רכים
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
מעט מלח, פלפל שחור
1 כף שמן זית איכותי
אופן ההכנה: מועכים את האבוקדו עם שאר החומרים עד קבלת מרקם קרמי. שומרים מכוסה כדי שלא ישחיר.
1 מנגו בשל ועסיסי, חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם), קצוץ דק
2 כפות כוסברה קצוצה
מיץ מחצי ליים (או לימון)
קורט מלח
1 כפית שמן שומשום (לא חובה, אבל מוסיף עומק אסייתי נפלא)
מערבבים בקערית. הסלט הזה מתפוצץ בטעמים – מתוק, חמוץ, חריף ורענן.
מורחים על כל טורטיה שכבת אבוקדו, שמים כף נדיבה מסלט המנגו, מגלגלים או מקפלים – ומגישים.
אפשר להוסיף גם חסה, נבטי חמניה, קוביות טופו צרובות או חזה עוף למי שמעוניין בשדרוג חלבוני.
אם נשארו לך טורטיות – שימי אותן למחר בתנור עם קצת גבינה וזיתים. הן הופכות לפיצה קטנה ומשגעת.
את כלה? זה קללל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו