פשטידת ממליגה רכה וזהובה – בלי להסתבך ועם טעם של בית
(צילום: FotoHelin/shutterstock)

מתכונים פשטידות

פשטידת ממליגה רכה וזהובה - בלי להסתבך ועם טעם של בית

חמה, נימוחה, קלה להכנה - ובלי קמח לבן. פשטידת ממליגה עם גבינה, ירק וטוויסט קטן שהופך אותה לארוחה שלמה ב־30 דקות. בול לימי שישי, או לארוחת ערב קלילה

דוד שריקי
הוספת תגובה
פשטידת ממליגה רכה וזהובה – בלי להסתבך ועם טעם של בית
(צילום: FotoHelin/shutterstock)
אא

פשטידת ממליגה אפויה (ל-4-6 סועדים)

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הממליגה:
    מרתיחים את המים והחלב עם חמאה, מלח ותבלינים. מוסיפים באיטיות את קמח התירס תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה (כ־5-7 דקות).

  2. מקררים ומוסיפים תוספות:
    מצננים את התערובת מעט, מוסיפים את הביצה, הגבינה והירק הקצוץ. מערבבים היטב.

  3. אופים:
    מעבירים לתבנית משומנת (עגולה 24 ס"מ או אינגליש קייק), מהדקים ומיישרים.

  4. לתנור:
    אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־25-30 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה.

טיפים לשדרוג:

  • להעשיר: הוספת פטריות מוקפצות, זיתים או בצל מטוגן.

  • לחיזוק הגבינה: ניתן להוסיף קוביות גבינה בולגרית או קוטג'.

  • לטבעונים: החלפת החלב במשקה צמחי, השמטת הביצה והוספת מעט שמן נוסף וירקות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי