הכי פשוט, הכי בריא – סלט אפוי עם טוויסט שאתם פשוט חייבים לנסות
(צילום: Nina Firsova/shutterstock)

מתכונים סלטים

הכי פשוט, הכי בריא - סלט אפוי עם טוויסט שאתם פשוט חייבים לנסות

בלי מדידות, בלי שלבים מסובכים - רק קוביות ירק, שמן זית, תנור וטיפה טחינה מעל. הסלט הזה פשוט קורה, והוא מושלם בדיוק לימים שאין כוח לבשל - אבל כן בא לאכול טוב

דוד שריקי
הוספת תגובה
הכי פשוט, הכי בריא – סלט אפוי עם טוויסט שאתם פשוט חייבים לנסות
(צילום: Nina Firsova/shutterstock)
אא

זה סלט שפשוט קורה - בלי מדידות, בלי שלבים מסובכים. סלט של שאריות מהירקות שיש במקרר, רק במקום לאכול אותם חיים, קולים אותם קלות ומגישים עם טחינה מעל. זהו.

מצרכים בסיסיים (ל-2-3 סועדים):

  • 1 קישוא

  • 1 פלפל אדום

  • 1 גזר

  • 1 בצל סגול או לבן

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח, פלפל

  • חצי כפית כמון (רק אם אוהבים)

  • טחינה גולמית

  • מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לרצועות או קוביות גסות - מה שיש בבית, הולך.

  2. מניחים בתבנית, מזליפים מעל שמן זית, מלח, פלפל ואם רוצים - גם קצת כמון.

  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות, או עד שהירקות רכים ושחומים בקצוות.

  4. נותנים לירקות להתקרר 5 דקות ואז מעבירים לקערה.

  5. מטפטפים מעל טחינה גולמית, סוחטים קצת לימון - וזה מוכן.

תוספות שאפשר להוסיף לפי מה שיש:

  • חופן גרגרי חומוס מבושלים

  • כף גרעיני חמנייה/דלעת

  • פטרוזיליה קצוצה

  • קוביות גבינה בולגרית (לגרסה חלבית)

למה זה עובד?

כי החום מגלה את המתיקות שבירקות, והטחינה מקררת ומרככת. פשוט, טעים, ושומר על הבריאות בלי להרגיש מאמץ.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי