שיפודי ירקות עם טחינה ירוקה – המנה שכולם ירצו מתכון אליה
שיפודי ירקות עם טחינה ירוקה. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

שיפודי ירקות עם טחינה ירוקה - המנה שכולם ירצו מתכון אליה

פשוט להכנה, מהמם בהגשה - והשוס? טחינת פיסטוק שתגרום לאורחים לשאול: "מה שמת על זה?!״

דוד שריקי
הוספת תגובה
 שיפודי ירקות עם טחינה ירוקה – המנה שכולם ירצו מתכון אליה
שיפודי ירקות עם טחינה ירוקה. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

זה מסוג המתכונים שגורמים לאנשים לעצור רגע ולשאול"מה שמת על זה?"
אבל האמת - כל כך פשוט. כי כשעובדים עם ירקות טובים וטחינה איכותית, לא צריך להתחכם. רק להקשיב לטבע, ולתבל באהבה.

 

מצרכים לשיפודים (כ-10 שיפודים):

ירקות - אפשר לגוון לפי העונה וההעדפה, אבל הנה שילוב מומלץ:

  • בטטה בינונית קלופה וחתוכה לעיגולים (מראש בושלה 5 דקות במים רותחים)
  • קישוא פרוס לעיגולים עבים
  • פלפל אדום חתוך לריבועים
  • בצל סגול חתוך לרבעים
  • פטריות פורטובלו קטנות או שמפיניון שלמות
  • 1/2 ראש ברוקומיני (או ברוקולי קטן) מופרד לפרחים

לתיבול לפני הצלייה:

  • כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית דבש או סילאן
  • מלח, פלפל שחור, וקורט פפריקה מעושנת (לא חובה)
 

מצרכים לטחינת פיסטוק:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס מים קרים (או לפי הסמיכות הרצויה)
  • מיץ מלימון אחד
  • כפות פיסטוקים קלויים קצוצים (ולא מלוחים)
  • מלח לפי הטעם
  • רבע שן שום מגוררת (אופציונלי, למי שאוהב)
 

אופן ההכנה:

1. השריית הירקות

מערבבים בקערה את שמן הזית, הלימון, הדבש והתבלינים. מוסיפים את כל הירקות ונותנים להם לשבת בתערובת כ-20 דקות לספיגת טעמים.

2. שיפוד וצלייה

משפדים את הירקות לפי הצבעים, לסירוגין - שיהיה גם יפה לעין וגם טעים בפה.
צולים על גריל חם או מחבת פסים - כל צד כ-3-4 דקות, עד שהירקות מקבלים צריבה יפה ורכים למגע אך לא מתפוררים.

3. הכנת הטחינה

בזמן שהשיפודים על האש, מערבבים את כל חומרי הטחינה - קודם את הטחינה עם הלימון והמים, ואז מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים והתיבול. אם רוצים טחינה יותר ירוקה - אפשר לטחון פנימה גם מעט עלי נענע או בזיליקום.

 

להגשה:

מסדרים את השיפודים על מגש עץ יפה, מטפטפים מעל טחינת פיסטוק נדיבה, ומפזרים עוד קצת פיסטוקים קצוצים לקישוט.

 

תובנה קטנה:

לפעמים אנחנו רגילים לחשוב על ירקות כ"תוספת", אבל כאן - הם המרכז. וכשהם נצלים באהבה, ומקבלים ליווי של טחינה עשירה וירקרקה - הם הופכים למנה מלאה שמרגישה גם חגיגית וגם מזינה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי