הכסף נזרק לפח – ואתם אפילו לא שמים לב: 12 מצרכים שחייבים להיות במקפיא
מקרר. (צילום: בינה מלאכותית)

לייף סטייל

הכסף נזרק לפח - ואתם אפילו לא שמים לב: 12 מצרכים שחייבים להיות במקפיא

כל כך הרבה אוכל מתקלקל לכם בלי סיבה. הכירו את השיטה הפשוטה שתעשה סדר במטבח ותחסוך לכם זמן, כסף ועצבים

נעם ברקאי
הוספת תגובה
הכסף נזרק לפח – ואתם אפילו לא שמים לב: 12 מצרכים שחייבים להיות במקפיא
מקרר. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

כולנו מכירים את זה: רוצים להכין ארוחה טעימה, אולי אפילו הזמנתם אורחים, ואז - בום. אתם מגלים שחצי מהמצרכים כבר לא שמישים. הגבינה העלתה עובש, הפירות במצב של גסיסה מתקדמת, והירקות נראים כאילו עבר עליהם שבוע רע במיוחד.

אבל האמת? אפשר למנוע את זה בקלות.

רוב האנשים פשוט לא יודעים כמה דברים קטנים אפשר להקפיא מראש - ולהציל אותם (ואת עצמם) בדיוק ברגע שצריך. אז הנה, בלי יותר מדי דיבורים, רשימה של מאכלים שפשוט כדאי שיהיו אצלכם במקפיא.

1. ג'ינג'ר - אל תתנו לו להתייבש

ג'ינג'ר הוא מין קסם כזה - נותן טעם נהדר לכל תבשיל. אבל הוא גם יודע להתייבש בשקט.
הפתרון: להכניס אותו שלם למקפיא. ברגע האמת, פשוט לגרד ממנו ישירות אל הסיר או הקומקום.

2. אבוקדו - להציל אותו לפני שהוא הופך לבוץ

אבוקדו יודע להיות טריקי - יום אחד קשה, יום אחרי רך מדי. אז כשאתם תופסים אותו בדיוק במידה, חתכו לפרוסות, הכניסו לשקית אטומה, והקפיאו. מושלם לשייקים או לממרחים.

3. בצל ירוק - שתמיד יהיה מוכן לשליפה

בצל ירוק הוא חבר טוב במרקים, סלטים ובמוקפצים - אבל מחזיק יומיים בקושי במקרר.
חתכו, מלאו בקבוק יבש, והכניסו למקפיא. תודו לי כשתשלפו בקלות ישר לתוך הסיר.

4. פשטידות וקישים - הצלה מהירה לרגעי לחץ

אין כמו לחמם חתיכת פשטידה ביום שאין כוח לכלום.
הכינו מראש, פרסו, עטפו טוב, הקפיאו - ובשעת הצורך, חימום קל ואתם מסודרים.

5. טופו - נשמר מעולה למי שאוהב

כן, גם טופו עובר הקפאה. רק להוציא מהנוזלים, לסגור טוב, ולשמור. להפשיר דקה במיקרוגל - והוא חוזר לעצמו בלי טענות.

6. בננות - לא חייבים לראות אותן משחירות

כשהבננות מתחילות להיראות עייפות, זה הזמן להציל אותן. לקלף, לחתוך, ולהקפיא.
לשייקים, עוגות, מחיות - זהב טהור.

7. עשבי תיבול - ירוק בכל עונה

נענע, פטרוזיליה, כוסברה - כולם נהדרים, עד שהם קמלים לכם ביד.
קצצו, ערבבו עם מעט שמן זית, הקפיאו בקוביות קרח - ותמיד יהיה לכם נגיעה של טריות.

8. רסק עגבניות - לא לבזבז חצי פחית

אף אחד לא צריך פחית שלמה לרוטב קטן.
הקפיאו במנות קטנות, והוציאו בדיוק כמה שאתם צריכים - בלי פספוסים.

9. גבינה - לשמור על טוסט חם בכל עת

פרסו או גרדו גבינה, הקפיאו במנות קטנות, ותמיד תדעו שיש לכם מה לשים על הפיצה או בטוסט.

10. אגוזים - כדי שלא יתעפשו לכם

אגוזים, במיוחד אגוזי מלך או לוז, מתחמצנים מהר.
אחסון בהקפאה שומר עליהם קראנצ'יים וטעימים לאורך חודשים.

11. פלפלים חריפים - תמיד בוערים במקפיא

חובבי החריף - אל תישארו בלי.
הקפיאו שלמים או חתוכים, וטבלו אותם לתוך תבשיל חם לפי הטעם.

12. קמח חיטה מלא - שלא יתקלקל סתם

קמח מלא מתחיל להחמיץ מהר. רוצים אותו רענן?
שמרו אותו במקפיא, והוא יחזיק חודשים, בלי טעמי לוואי.

טיפ קטן לסיום

להכניס כמה מצרכים למקפיא זה אולי נשמע פעולה קטנה, אבל היא משנה את כל התמונה: פחות ריצות מיותרות, פחות תסכולים, והרבה יותר שקט נפשי במטבח.

אז תפתחו מקום קטן במקפיא - ותרוויחו הרבה שלווה, חסכון - ושפע של טעמים, בדיוק כשאתם צריכים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי