
מתכונים ואוכל

אין כמו הריח הזה שמתפשט בבית כשמכינים מאפים. הדונאטס האלה הם בדיוק מה שהלב מחפש: רכים, מפנקים, עם מילוי קרם פיסטוק ביתי וטבעי, וכל זה באפייה - בלי טיגון, ועם הרבה אהבה.
3 כוסות קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 ביצה
3/4 כוס חלב פושר (אפשר גם חלב סויה/שקדים לפרווה)
50 גרם חמאה רכה (או 40 גרם שמן קוקוס לגרסה פרווה)
1 כפית תמצית וניל טבעית
1 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים
2 כפות דבש (או סילאן טבעי לגרסה טבעונית)
2 כפות שמן זית עדין או שמן קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח ים
חלבון ביצה להברשה
אבקת סוכר לפיזור
קלייה קלה: לקלות את הפיסטוקים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 5-7 דקות, עד שמפיצים ריח אגוזי עדין.
טחינה: להכניס את הפיסטוקים למעבד מזון ולטחון עד שמתקבל מרקם חמאתי.
השלמת הקרם: להוסיף דבש, שמן, וניל וקמצוץ מלח, ולטחון שוב עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
אם הקרם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד טיפונת שמן.
הערה: הקרם נשמר במקרר בצנצנת אטומה עד שבועיים, והוא נהדר גם למריחה על טוסט טרי.
הפעלת השמרים: בקערה גדולה, לערבב את החלב הפושר עם השמרים והסוכר, ולהניח לכמה דקות עד שנוצר קצף עדין.
לישה: להוסיף את יתר מרכיבי הבצק וללוש היטב במשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי, להוסיף קמח בהדרגה.
התפחה: לכסות את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, ולהתפיח במקום חמים עד להכפלת נפח, כשעה.
עיצוב: לרדד את הבצק לעובי של כ-1.5 ס"מ ולקצוץ עיגולים בעזרת קורצן עוגיות או כוס.
מילוי: להניח כף קטנה מקרם הפיסטוק במרכז כל עיגול, לסגור היטב ליצירת כדור ולהדק את הקצוות.
התפחה שנייה: להניח את הדונאטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לכסות ולהתפיח שוב כחצי שעה.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להבריש בעדינות את הדונאטס בחלבון ביצה.
לאפות כ-10-12 דקות, עד שהדונאטס תופסים צבע זהוב רך.
לאחר שהדונאטס מתקררים מעט, לפזר מעליהם אבקת סוכר בנדיבות.
למראה חגיגי יותר אפשר גם להזליף מעט קרם פיסטוק מעל.
למי שאוהב טעמים מתקתקים במיוחד: אפשר להוסיף זילוף של שוקולד לבן מומס.
לגרסה חגיגית במיוחד: לפזר מעל הקרם פיסטוקים קצוצים קלות.
לגעגועים לטעמים של ילדות: כדאי להוסיף קורט קינמון לבצק עצמו, שייתן לו ניחוח ביתי ומפנק.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו