בלי טיגון, בלי מאמץ: דונאטס אפויים במילוי קרם פיסטוק שכל אחד יכול להכין
דונאטס אפויים במילוי קרם פיסטוק טבעי. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

בלי טיגון, בלי מאמץ: דונאטס אפויים במילוי קרם פיסטוק שכל אחד יכול להכין

מתכון פשוט וממכר שיהפוך כל ביס לחגיגה - מושלם לאירוח, לשבת או סתם כשמתחשק משהו מתוק מהלב

דוד שריקי
הוספת תגובה
בלי טיגון, בלי מאמץ: דונאטס אפויים במילוי קרם פיסטוק שכל אחד יכול להכין
דונאטס אפויים במילוי קרם פיסטוק טבעי. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

אין כמו הריח הזה שמתפשט בבית כשמכינים מאפים. הדונאטס האלה הם בדיוק מה שהלב מחפש: רכים, מפנקים, עם מילוי קרם פיסטוק ביתי וטבעי, וכל זה באפייה - בלי טיגון, ועם הרבה אהבה.

מצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח לבן מנופה

  • 1 כף שמרים יבשים

  • 1/4 כוס סוכר

  • 1/4 כפית מלח

  • 1 ביצה

  • 3/4 כוס חלב פושר (אפשר גם חלב סויה/שקדים לפרווה)

  • 50 גרם חמאה רכה (או 40 גרם שמן קוקוס לגרסה פרווה)

  • 1 כפית תמצית וניל טבעית

לקרם פיסטוק טבעי:

  • 1 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים

  • 2 כפות דבש (או סילאן טבעי לגרסה טבעונית)

  • 2 כפות שמן זית עדין או שמן קוקוס

  • 1/2 כפית תמצית וניל

  • קמצוץ מלח ים

לציפוי:

  • חלבון ביצה להברשה

  • אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה

הכנת הקרם:

  1. קלייה קלה: לקלות את הפיסטוקים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 5-7 דקות, עד שמפיצים ריח אגוזי עדין.

  2. טחינה: להכניס את הפיסטוקים למעבד מזון ולטחון עד שמתקבל מרקם חמאתי.

  3. השלמת הקרם: להוסיף דבש, שמן, וניל וקמצוץ מלח, ולטחון שוב עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
    אם הקרם סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד טיפונת שמן.

הערה: הקרם נשמר במקרר בצנצנת אטומה עד שבועיים, והוא נהדר גם למריחה על טוסט טרי.

הכנת הדונאטס:

  1. הפעלת השמרים: בקערה גדולה, לערבב את החלב הפושר עם השמרים והסוכר, ולהניח לכמה דקות עד שנוצר קצף עדין.

  2. לישה: להוסיף את יתר מרכיבי הבצק וללוש היטב במשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי, להוסיף קמח בהדרגה.

  3. התפחה: לכסות את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, ולהתפיח במקום חמים עד להכפלת נפח, כשעה.

  4. עיצוב: לרדד את הבצק לעובי של כ-1.5 ס"מ ולקצוץ עיגולים בעזרת קורצן עוגיות או כוס.

  5. מילוי: להניח כף קטנה מקרם הפיסטוק במרכז כל עיגול, לסגור היטב ליצירת כדור ולהדק את הקצוות.

  6. התפחה שנייה: להניח את הדונאטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לכסות ולהתפיח שוב כחצי שעה.

אפייה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.

  2. להבריש בעדינות את הדונאטס בחלבון ביצה.

  3. לאפות כ-10-12 דקות, עד שהדונאטס תופסים צבע זהוב רך.

ציפוי:

לאחר שהדונאטס מתקררים מעט, לפזר מעליהם אבקת סוכר בנדיבות.
למראה חגיגי יותר אפשר גם להזליף מעט קרם פיסטוק מעל.

תובנות קטנות מהלב

  • למי שאוהב טעמים מתקתקים במיוחד: אפשר להוסיף זילוף של שוקולד לבן מומס.

  • לגרסה חגיגית במיוחד: לפזר מעל הקרם פיסטוקים קצוצים קלות.

  • לגעגועים לטעמים של ילדות: כדאי להוסיף קורט קינמון לבצק עצמו, שייתן לו ניחוח ביתי ומפנק.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי