
בריאות המזון

בשנים האחרונות עלתה בצורה דרמטית הפופולריות של תזונה נטולת גלוטן. מה שהתחיל כפתרון רפואי הכרחי עבור חולי צליאק - הפך לאורח חיים עבור מיליוני אנשים ברחבי העולם, כולל כאלה שלא אובחנו בשום רגישות לגלוטן. השאלה היא: האם מדובר באופנה חולפת או בצעד בריאותי חכם?
גלוטן הוא חלבון המצוי בדגנים כמו חיטה, שעורה ושיפון. אצל חולי צליאק, צריכתו גורמת לתגובה אוטואימונית הרסנית במעי הדק. אבל יש גם אנשים הסובלים מ"רגישות לא צליאקית לגלוטן" - מצב שלא תמיד קל לאבחן, אך מלווה בתסמינים כמו נפיחות, כאבי בטן, עייפות ותחושת "ערפול מוחי".
מחקרים מראים כי אצל חלק מהאנשים ללא צליאק, הפחתת גלוטן משפרת את התחושה הכללית, את תפקוד מערכת העיכול ואפילו את מצב הרוח. מצד שני, מחקרים אחרים מזהירים שתזונה נטולת גלוטן עלולה לגרום לחוסרים תזונתיים - בעיקר בסיבים תזונתיים, ברזל, ויטמין B ועוד.
המודעות בארץ עולה, ויש היצע עצום של מוצרים "ללא גלוטן" - אך רבים מהם יקרים ולעיתים פחות בריאים מהמוצרים המקוריים. רופאים ותזונאים מדגישים: אם אתה לא חולה צליאק - אין המלצה גורפת לוותר על גלוטן, אלא אם אתה מרגיש שינוי משמעותי כשאתה נמנע ממנו.
אם אתה שוקל תזונה נטולת גלוטן - כדאי לעשות זאת בליווי תזונאי, ולהקשיב לגוף שלך. ולפני שאתה מוציא את החלה מהתפריט - אולי כדאי לבדוק: האם הבעיה באמת בגלוטן, או באכילה לא מאוזנת בכלל?ש
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו