מתכונים ואוכל

"אוזני סינוואר" מטורפות שיגנבו את ההצגה בפורים!

כך תכינו שלושה טעמים מפתיעים של אוזני המן – עם פרג, קקאו ופיסטוק – במתכון פשוט, טעים ומיוחד לחג!

עידו לוי
הוספת תגובה
אא
אוזני המן, או בשמם החדש בפי רבים מעם ישראל: אוזני סינוואר. (צילום: קובי גדעון, פלאש 90)

‏מתכון לאוזני סינוואר
‏הרכיבים לבצק:
420 גרם קמח (3 כוסות)
‏200 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (כוס אחת)
1 ביצה בגודל L
1 חלמון
כפית תמצית וניל
כפית אבקת אפייה
קורט מלח

לצביעת הבצק אנחנו נבחר ב 3 מרכיבים לכל שליש בצק
1 כף פרג
1 כף קקאו
1 כף מחית פיסטוק
 
למילוי האוזני סינוואר - שוקולד למריחה ( אפשר לבחור כל מילוי שאתם אוהבים)
אופן ההכנה:
‏להכנת הבצק ‏נכניס לקערת המיקסר  קמח, חמאה אבקת סוכר ביצה, חלמון ,תמצית וניל, אבקת אפיה ומלח
נלוש עד לקבלת בצק במרקם  אחיד
נחלק את הבצק ל 3 חלקים ומוסיפים לכל חלק את מרכיב הצבע שאנו רוצים 
נעטוף כל חלק בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה
כעת נרדד את הבצק לעובי של 1/2ס״מ 
נקרוץ עיגולים בגודל הרצוי
נניח/נזלף במרכז העיגול את המלית ונסגור למשולש כמו בסרטון 
טיפ: תשאירו פתח קטן למלית שהעוגיה לא תתפוצץ 
להדק היטב את פינות המשולש
מניחים בתבנית מעל נייר אפייה במרווחים של 2-3 ס״מ
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 15 דק׳
נפזר אבקת סוכר מלמעלה ובתאבון


חג פורים שמח!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי