שבעת המינים: כך תהפכו את ט"ו בשבט לחגיגה בריאה וטעימה!
שבעת המינים: כך תהפכו את ט"ו בשבט לחגיגה בריאה וטעימה! (צילום: SveBar/shutterstock/צילום: בינה מלאכותית)

ט"ו בשבט

שבעת המינים: כך תהפכו את ט"ו בשבט לחגיגה בריאה וטעימה!

חיטה, שעורה, רימון, תאנים ותמרים – לא רק מסורת, אלא גם סופר-פוד אמיתי! כך תשדרגו את התפריט עם שבעת המינים, תיהנו מיתרונות בריאותיים מדהימים ותכניסו את טבע הארץ לצלחת שלכם

אלעד צור
תגובה אחת
שבעת המינים: כך תהפכו את ט"ו בשבט לחגיגה בריאה וטעימה!
שבעת המינים: כך תהפכו את ט"ו בשבט לחגיגה בריאה וטעימה! (צילום: SveBar/shutterstock/צילום: בינה מלאכותית)
אא

שבעת המינים – חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר – הם לא רק סמל למסורת יהודית עתיקה, אלא גם מקור נהדר לערכים תזונתיים חשובים. כל אחד מהם מציע יתרונות בריאותיים ייחודיים, ואם יודעים איך לשלב אותם נכון, אפשר ליהנות מהם כחלק מתפריט בריא, מאוזן וטעים. אז איך עושים את זה? הנה ההמלצות שלנו.

היתרונות הבריאותיים של שבעת המינים

  • חיטה מלאה – עשירה בסיבים תזונתיים ובוויטמינים מקבוצת B, מסייעת בעיכול ותורמת לאנרגיה מתמשכת.

  • שעורה – מכילה סיבים מסיסים, שתורמים לאיזון רמות הסוכר בדם ולבריאות הלב.

  • גפן (ענבים וצימוקים) – עשירים בנוגדי חמצון חזקים שמגנים על תאי הגוף ומפחיתים דלקות.

  • תאנים – מקור נהדר לסידן, מגנזיום וסיבים תזונתיים שתומכים במערכת העיכול.

  • רימון – מלא בנוגדי חמצון חזקים, משפר את זרימת הדם ותורם לבריאות הלב.

  • זיתים ושמן זית – מקור לשומנים חד-בלתי רוויים, התורמים לבריאות הלב ומסייעים בהפחתת דלקות.

  • תמרים – מספקים אנרגיה זמינה, עשירים באשלגן ומסייעים לעיכול תקין.

איך לשלב את שבעת המינים בתפריט היומי?

סלט רימונים וזיתים

שילוב מרענן של גרגרי רימון, זיתי קלמטה, גבינת פטה ועלי בייבי – מתכון שמעשיר את הגוף בנוגדי חמצון ושומנים בריאים.

דייסת חיטה מלאה עם דבש ותמרים

הכינו דייסה מחיטה מלאה, הוסיפו תמרים חתוכים, מעט דבש ושקדים פרוסים – ארוחת בוקר מזינה שתשמור אתכם מלאי אנרגיה.

שייק אנרגיה עם תמרים וטחינה

ערבבו תמרים, טחינה גולמית, חלב שקדים וקורט קינמון לקבלת שייק עשיר באנרגיה וברכיבים חיוניים.

השורה התחתונה

שבעת המינים הם אוצר תזונתי שמחכה שנשלב אותו בארוחות היומיות שלנו. ט"ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת לגלות מחדש את היתרונות שלהם ולהכניס אותם למטבח בצורה יצירתית ובריאה. בין אם זה בסלט, בשייק או בארוחת בוקר מחממת – הבריאות מתחילה מהטבע, ואצלנו היא על הצלחת.


הערת מערכת: חשוב לציין כי תאנים ותמרים עלולים להיות נגועים בחרקים. יש להקפיד על בדיקה יסודית ושטיפה לפני האכילה. במקרים בהם לא ניתן לבדוק כראוי, מומלץ להימנע מאכילתם.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי