גרנולה ביתית בטעמי ט"ו בשבט – בריאה, קראנצ'ית וממכרת!
גרנולה ביתית בטעמי ט"ו בשבט – בריאה, קראנצ'ית וממכרת! (צילום: בינה מלאכותית)

ט"ו בשבט

גרנולה ביתית בטעמי ט"ו בשבט – בריאה, קראנצ'ית וממכרת!

הגרנולה שתרצו להכין שוב ושוב: אגוזים, שקדים, גרעינים ופירות יבשים שמתמזגים לחטיף מושלם עם יוגורט או חלב. מתכון קל, טעים ובריא לחג ולכל השנה!

דוד שריקי
הוספת תגובה
גרנולה ביתית בטעמי ט"ו בשבט – בריאה, קראנצ'ית וממכרת!
גרנולה ביתית בטעמי ט"ו בשבט – בריאה, קראנצ'ית וממכרת! (צילום: בינה מלאכותית)
אא

אין כמו ריח של גרנולה שנאפית בתנור – ניחוח האגוזים הקלויים, הדבש שמקרמל כל פתית שיבולת שועל, והפירות היבשים שמוסיפים את המתיקות הטבעית שלהם. ובט"ו בשבט? זה בדיוק הזמן לתת לה טוויסט חגיגי עם כל טוב הארץ – שקדים, אגוזים, גרעינים ופירות יבשים שמעשירים כל ביס.

הגרנולה הזו לא רק קלה להכנה, אלא גם הרבה יותר בריאה מהגרנולה הקנויה, כי אנחנו שולטים בכמות הסוכר ובוחרים את החומרים הכי טובים.

מצרכים (לכ-6 כוסות גרנולה)

המרכיב הבסיסי:

  • 3 כוסות שיבולת שועל עבה (לא אינסטנט)

לאגוזים וזרעים פריכים:

  • ½ כוס שקדים פרוסים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה
  • ¼ כוס גרעיני דלעת (פיצוחים טבעיים)
  • 2 כפות שומשום / זרעי צ'יה (לאקסטרה בריאות)

לחיבור וטעם:

  • ¼ כוס דבש או סילאן
  • 3 כפות שמן קוקוס או שמן זית
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית
  • ½ כפית קינמון
  • קורט מלח ים

לפירות היבשים (נוספים אחרי האפייה):

  • ½ כוס תמרים קצוצים
  • ½ כוס חמוציות מיובשות / צימוקים כהים
  • ¼ כוס משמשים מיובשים חתוכים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, האגוזים, הזרעים, הקינמון והמלח.
  3. בסיר קטן או במיקרוגל מחממים בעדינות את הדבש (או הסילאן) עם שמן הקוקוס ותמצית הווניל, עד שהתערובת נוזלית ואחידה.
  4. יוצקים את הנוזלים על תערובת השיבולת שועל ומערבבים היטב, עד שכל הרכיבים מצופים באופן שווה.
  5. משטחים את התערובת על התבנית בשכבה אחידה ואופים כ-20-25 דקות, תוך ערבוב כל 10 דקות, עד שהגרנולה מזהיבה ונעשית קריספית.
  6. מצננים לגמרי (היא ממשיכה להתקשות כשהיא מתקררת), ואז מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
  7. מאחסנים בצנצנת אטומה – ונשנושים בריאים מוכנים לכל השבוע!

איך נהנים מהגרנולה?

  • מעל יוגורט קר עם מעט דבש
  • בקערת חלב או חלב שקדים
  • כנשנוש מתוק ובריא בין הארוחות
  • מפוזרת מעל פנקייקים או גלידה טבעית

טיפים ושדרוגים:

  • לגרנולה פריכה במיוחד, אפשר להוסיף חלבון ביצה טרוף לפני האפייה.
  • רוצים גרנולה יותר מתקתקה? הוסיפו עוד כף דבש או מעט מייפל טבעי.
  • במקום אגוזים, אפשר להוסיף פקאן או קשיו, כל אחד לפי טעמו.

זו גרנולה שמביאה איתה את כל השפע של ט"ו בשבט – טבעית, מזינה, מלאת טעמים ובעיקר כזו שתשדרג לכם כל ארוחה.

שיהיה חג מלא בריאות, חום ומתיקות!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי