מרכיבים (ל-4-6 מנות): 2 כפות שמן זית 1 בצל קטן, קצוץ דק 2 שיני שום, כתושות 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 1 גבעול סלרי, קצוץ דק 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות 1 כוס ברוקולי (אפשר להחליף בכרובית או לשלב בין השניים) 1/2 כוס גרגרי תירס (טרי, קפוא או משימורים) 1 ליטר ציר ירקות (או מים עם כפית אבקת מרק ירקות טבעית) 1 כוס חלב שקדים, שיבולת שועל או חלב סויה (ליצירת מרקם קרמי) 1/2 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס 1 כפית אורגנו יבש 1/2 כפית בזיליקום יבש מלח ופלפל שחור לפי הטעם פרמזן טבעוני (לא חובה) פטרוזיליה קצוצה לקישוט אופן ההכנה: בסיר רחב חממו את שמן הזית וטגנו את הבצל קלות עד לשקיפות. הוסיפו את השום וטגנו כדקה נוספת. חתכו את הגזר ותפוחי האדמה לקוביות, והוסיפו אותם לסיר. הוסיפו את שאר הירקות (ברוקולי, סלרי ותירס) והתבלינים, כסו בציר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות נוספות, עד שכל הירקות יתרככו. הוסיפו למרק את החלב הצמחי והשמנת הצמחית. טחנו את המרק בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק. תקנו תיבול לפי הטעם. הגישו את המרק עם קרוטונים, זילוף שמן זית מעל, ופטרוזיליה קצוצה לקישוט.