אוכלים כורכום בחורף? זה התבלין שיעזור לו להיספג טוב יותר
(צילום: pilipphoto/shutterstock)

בריאות המזון

אוכלים כורכום בחורף? זה התבלין שיעזור לו להיספג טוב יותר

לא כולם יודעים, אבל ישנו תבלין במטבח שלנו שמעצים את השפעת הכורכום ועוזר לו להיספג בצורה טובה יותר בגוף.

מנחם גלזר
הוספת תגובה
אוכלים כורכום בחורף? זה התבלין שיעזור לו להיספג טוב יותר
(צילום: pilipphoto/shutterstock)
אא

אוכלים כורכום בחורף? זה התבלין שיעזור לו להיספג טוב יותר

לא כולם יודעים, אבל ישנו תבלין במטבח שלנו שמעצים את השפעת הכורכום ועוזר לו להיספג בצורה טובה יותר בגוף.

כורכום, תבלין כתום-צהוב שמקורו בשורש הכורכום (Curcuma longa), הוא מרכיב עיקרי במטבחים רבים. אך ערכו הבריאותי חורג הרבה מעבר לשימושיו הקולינריים. הכורכום מכיל תרכובת פעילה בשם כורכומין, הידועה בתכונות אנטי-דלקתיות, נוגדות חמצון ומשפרות את תפקוד המערכת החיסונית.

בעונת החורף, לכורכום יש פוטנציאל לסייע במניעת מחלות ולשפר את ההרגשה הכללית בדרכים הבאות:

יתרונות בריאותיים של כורכום:

  1. חיזוק המערכת החיסונית

    • הכורכומין מעודד ייצור חלבונים במערכת החיסון, המסייעים להילחם בזיהומים ויראליים ובחיידקים.
    • נוגדי החמצון שבו מגנים על תאי הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים.
  2. הפחתת דלקתיות

    • בזמן מחלות חורף כמו הצטננות ושפעת, דלקת בריריות או בדרכי הנשימה היא תופעה שכיחה.
    • הכורכום מסייע להפחתת דלקות בגוף, מקל על כאבי גרון, גודש באף ושיעול.
  3. שיפור תפקוד הנשימה

    • הכורכום מכיל חומרים המסייעים לנקות את דרכי הנשימה ולהפחית ליחה.
  4. תמיכה כללית בגוף

    • כאבי שרירים ועייפות הנלווים למחלות חורף עשויים להירגע בזכות פעילותו המרגיעה של הכורכומין על מערכת העצבים והשרירים.

איך לשלב כורכום בתזונה היומיומית?

  • בישול ותיבול:

    • הוספת אבקת כורכום למרקים, תבשילים, אורז או דייסות.
    • שילוב שורש כורכום טרי (מגורד או פרוס) בתבשילים או בסלטים.
  • משקאות בריאות:

    • הכנת "חלב זהב" עם חלב (או חלב צמחי), כורכום, מעט פלפל שחור, ג'ינג'ר ודבש.
    • הוספת כורכום לתה צמחים או שייקים.
  • רטבים וממרחים:

    • שילוב כורכום בטחינה, חומוס או רטבי יוגורט להוספת צבע וטעם עדין.

איך לשפר את ספיגת הכורכום?

כורכומין לבדו אינו נספג היטב בגוף. עם זאת, שילובו עם פיפרין, החומר הפעיל בפלפל השחור, משפר את ספיגתו בלא פחות מ-2000%! לכן, כדאי תמיד להוסיף מעט פלפל שחור למאכלים ומשקאות המכילים כורכום.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי