בריאות המזון
אוכלים כורכום בחורף? זה התבלין שיעזור לו להיספג טוב יותר
לא כולם יודעים, אבל ישנו תבלין במטבח שלנו שמעצים את השפעת הכורכום ועוזר לו להיספג בצורה טובה יותר בגוף.
כורכום, תבלין כתום-צהוב שמקורו בשורש הכורכום (Curcuma longa), הוא מרכיב עיקרי במטבחים רבים. אך ערכו הבריאותי חורג הרבה מעבר לשימושיו הקולינריים. הכורכום מכיל תרכובת פעילה בשם כורכומין, הידועה בתכונות אנטי-דלקתיות, נוגדות חמצון ומשפרות את תפקוד המערכת החיסונית.
בעונת החורף, לכורכום יש פוטנציאל לסייע במניעת מחלות ולשפר את ההרגשה הכללית בדרכים הבאות:
חיזוק המערכת החיסונית
הפחתת דלקתיות
שיפור תפקוד הנשימה
תמיכה כללית בגוף
בישול ותיבול:
משקאות בריאות:
רטבים וממרחים:
כורכומין לבדו אינו נספג היטב בגוף. עם זאת, שילובו עם פיפרין, החומר הפעיל בפלפל השחור, משפר את ספיגתו בלא פחות מ-2000%! לכן, כדאי תמיד להוסיף מעט פלפל שחור למאכלים ומשקאות המכילים כורכום.