מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה
(צילום: pixabay)

מתכונים ואוכל

מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה עם רוטב אוכמניות אגדי

אוהבים עוגות גבינה ללא אפייה? הגעתם למקום הנוסטלגי הנכון: קבלו מתכון לעוגת גבינה חלומית עם רוטב אוכמניות 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה
(צילום: pixabay)
אא

מרכיבים לעוגת הגבינה:
- 250 גרם ביסקוויטים (לבסיס)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 400 גרם גבינת שמנת
- 400 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם סוכר
- 1 שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

מרכיבים לרוטב אוכמניות:
- 300 גרם אוכמניות (טריות או קפואות)
- 100 גרם סוכר
- 80 מ"ל מים
- 1 כף מיץ לימון
- 1.5 כפות קורנפלור מעורבבות עם 2 כפות מים קרים

אופן הכנה:
1. הכנת הבסיס: במעבד מזון, מרסקים את הביסקוויטים ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומשאירים במקרר להתייצבות.
   
2. הכנת המלית: בקערה גדולה, מערבבים את גבינת השמנת, הגבינה הלבנה והסוכר עד שהתערובת חלקה. מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

3. הרכבת העוגה: יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס שהכנו ומשטחים באופן אחיד. מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות, עד שהעוגה מתייצבת.

4. הכנת רוטב האוכמניות: בסיר קטן, מביאים לרתיחה את האוכמניות, הסוכר והמים. מבשלים עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את הקורנפלור המומס במים ומערבבים עד שהרוטב מסמיך. מסננים ומוסיפים מיץ לימון.

5. הגשה: יוצקים את רוטב האוכמניות על העוגה לפני ההגשה ומקשטים לפי הטעם.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי