מתכונים ואוכל
מצרכים:
4 פילטים של דג לבן (כמו דניס, בס או מושט)
1 מנגו בשל, חתוך לקוביות
1 תפוח עץ ירוק, חתוך לפרוסות דקות
1/2 כוס גרגרי רימון
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון (לא חובה, לתיבול עדין)
1/4 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
חימום התנור: חממו תנור ל-200 מעלות והכינו תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
תיבול הדג: שטפו את פילטי הדג ויבשו אותם עם מגבת נייר. תבלו אותם במלח, פלפל וכמון משני הצדדים.
הכנת הפירות: פזרו על תבנית האפייה את קוביות המנגו, פרוסות התפוח וגרגרי הרימון. טפטפו מעל שמן זית ומיץ לימון, וערבבו בעדינות כדי לצפות את הפירות.
סידור הדג: הניחו את פילטי הדג מעל הפירות בתבנית. ניתן לטפטף מעט שמן זית נוסף על הדג.
אפייה: הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 15-20 דקות, עד שהדג מבושל ומתקלף בקלות במזלג.
הגשה: הוציאו מהתנור, פזרו מעל כוסברה או פטרוזיליה טרייה, והגישו חם לצד אורז, קוסקוס או סלט טרי.
טיפ: ניתן להוסיף לרוטב מעט דבש או סילאן לקבלת טעם מתקתק יותר.אוהבי חריפות יכולים להוסיף פרוסות דקות של פלפל צ'ילי אדום.
בתיאבון!
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו