מתכונים ואוכל
מרכיבים:
- 1 כוס שיבולת שועל (אפשר עבה או דקה לפי ההעדפה)
- 2 כוסות חלב או מים (או תחליף חלב צמחי, כמו חלב שקדים או סויה)
- 1 כף מייפל טבעי או דבש (למתיקות טבעית)
אופן ההכנה:
1. חממו את החלב או המים בסיר קטן על אש בינונית עד שהם מגיעים לסף רתיחה.
2. הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו היטב. הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה.
3. בשלו את הדייסה תוך ערבוב מתמיד במשך 3-5 דקות, עד שהדייסה מגיעה למרקם הרצוי.
4. כבו את האש והוסיפו את המייפל או הדבש. ערבבו היטב.
אפשרות לשדרוגים:
למרות שהדייסה מושלמת כפי שהיא, ניתן להוסיף מעט קינמון, בננה פרוסה, או חופן אגוזים ופירות יבשים ליצירת טעמים עשירים ומזינים יותר.
בתיאבון וחורף חמים!