מה ההבדל בין חלב פרה לחלב שקדים, ומה יותר כדאי?
(New Africa/shutterstock)

מתכונים ואוכל

מה ההבדל בין חלב פרה לחלב שקדים, ומה יותר כדאי?

ההבדל בין חלב פרה, חלב שקדים וחלב סויה מתבטא בהרכב התזונתי, בערכים הבריאותיים ובמידת ההתאמה לצרכים תזונתיים שונים. הנה סקירה קצרה על כל אחד מהם ומה כדאי לדעת לפני הבחירה:
מנחם גלזר
הוספת תגובה
מה ההבדל בין חלב פרה לחלב שקדים, ומה יותר כדאי?
(New Africa/shutterstock)
אא

1. חלב פרה
   הרכב תזונתי: חלב פרה עשיר בחלבון, סידן, ויטמין B12 ומינרלים נוספים. הוא מהווה מקור טוב לחומצות אמינו חיוניות, ונספג היטב בגוף. חלב מלא מכיל שומן רווי, ואילו חלב דל שומן מכיל פחות קלוריות ושומן.
   יתרונות: מתאים למי שזקוק לתוספת סידן וחלבון, ונספג היטב בגוף, במיוחד כאשר מדובר בילדים ומתבגרים שזקוקים לסידן לבניית עצמות.
   חסרונות: אינו מתאים למי שרגיש ללקטוז או לאנשים הסובלים מאלרגיה לחלבון חלב. חלב פרה גם עשוי להכיל שומן רווי בכמות גבוהה, שעלול להשפיע על רמות הכולסטרול.

 2. חלב שקדים
   הרכב תזונתי: חלב שקדים הוא דל קלוריות באופן טבעי (במיוחד כשאינו ממותק), ומכיל שומנים בריאים וויטמינים כמו ויטמין E, נוגד חמצון חיוני. חלב זה מכיל מעט מאוד חלבון וסידן (למעט אם הוא מועשר).
   יתרונות: מתאים לאנשים רגישים ללקטוז, לאלו שמחפשים משקה דל קלוריות, ולמי שמעדיף תזונה צמחית. גם טוב לתזונה דלת פחמימות ולשמירה על המשקל.
   חסרונות: דל מאוד בחלבון ובסידן טבעי, ולכן פחות מתאים כמקור עיקרי לחלבון לילדים או למי שמחפש מקור עשיר של סידן.

3. חלב סויה
הרכב תזונתי: חלב סויה הוא החלב הצמחי העשיר ביותר בחלבון (בדומה לחלב פרה), וכולל חומצות אמינו חיוניות, סידן (אם הוא מועשר), וויטמינים כמו ויטמין B12. חלב סויה גם דל שומן רווי.
   יתרונות: מתאים לצמחונים, טבעונים ולאנשים רגישים ללקטוז. מכיל חלבון איכותי ובעל הרכב תזונתי טוב לשמירה על מסת שריר.
   חסרונות: טעמו לא מתאים לכולם, וחלק מהאנשים עשויים לפתח רגישות למוצרי סויה. חלב סויה מכיל פיטואסטרוגנים – חומרים טבעיים דמויי אסטרוגן – שעדיין נחקרים בהקשר של השפעות הורמונליות.

מה כדאי לצרוך?
לילדים ומתבגרים: חלב פרה או חלב סויה מועשר יכולים להיות בחירה טובה בזכות תכולת החלבון והסידן.
לשומרים על המשקל: חלב שקדים דל קלוריות (ללא תוספת סוכר) הוא אופציה מצוינת.
לטבעונים ולמי שמחפש חלבון מהצומח: חלב סויה מציע חלבון איכותי מהצומח ומתאים יותר משקדים בהיבט זה.

הבחירה תלויה בצרכים האישיים, בטעמים, ובערכים התזונתיים הרצויים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
חלבתזונה
שידור חי