
מתכונים ואוכל

מרכיבים
- 500 גרם פילה דג (כמו בקלה, אמנון או כל דג לבן אחר), חתוך לאצבעות
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים, טרופות
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם פנקו לציפוי פריך במיוחד)
- 1/2 כוס קמח תירס (אופציונלי, להוספת פריכות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת שום
- שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה
1. הכנת הדג
- חתכו את פילה הדג לאצבעות בעובי של כ-2 ס"מ ובאורך של כ-7-10 ס"מ.
- תבלו את אצבעות הדג במלח ופלפל לפי הטעם.
2. הכנת הציפוי
- הניחו את הקמח בקערה אחת.
- בקערה שנייה, טרפו את הביצים.
- בקערה שלישית, ערבבו את פירורי הלחם עם קמח התירס, הפפריקה ואבקת השום.
3. ציפוי הדג
- קחו כל אצבע דג וטבלו אותה קודם כל בקמח, ולאחר מכן בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת פירורי הלחם, כך שכל אצבע דג תהיה מצופה היטב.
- חזרו על הפעולה עם כל אצבעות הדג.
4. טיגון
- חממו שמן לטיגון עמוק במחבת גדולה או סיר לטמפרטורה של כ-180 מעלות צלזיוס.
- טגנו את אצבעות הדג המצופות בכמה נגלות, עד שהן זהובות ופריכות מכל הצדדים (כ-3-4 דקות לכל צד).
- הוציאו את אצבעות הדג מהשמן בעזרת כף מחוררת והניחו אותן על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
5. הגשה
- הגישו את אצבעות הדג החמות עם רוטב צ'ילי מתוק או כל רוטב אהוב אחר, יחד עם פלחי לימון וירקות טריים.
בתיאבון!
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו