מתכונים ואוכל
המצרכים:
- 4 נתחי פילה סלמון
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קופסת אננס שלם או חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1. הכנת הרוטב
- מערבבים בקערה את הדבש, רוטב הסויה, שמן הזית, השום, הג'ינג'ר ומיץ הלימון עד שהתערובת אחידה.
2. הכנת הסלמון:
- משרים את הפילטים בתוך קערה עם מעט מיץ לימון למשך כרבע שעה.
- מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל לפי הטעם.
- מניחים את הסלמון בתבנית אפייה ומוזגים מעל את הרוטב.
3. אפייה
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- אופים את הסלמון בתנור במשך 15-20 דקות, או עד שהסלמון מבושל לחלוטין והרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.
4. הגשה
- מקשטים בפרוסות לימון ועשבי תיבול טריים, ומגישים חם לצד תוספת שאוהבים.
בתיאבון!
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו