5 היתרונות הבריאותיים של אוכמניות
קרדיט: canva

בריאות המזון

5 היתרונות הבריאותיים של אוכמניות

הן אמנם מאוד יקרות, אך צריכתן לעתים קרובות תפטור אתכם משלל בעיות בריאות - אז הן בהחלט שוות את ההשקעה: נעים מאוד, אוכמניות
מנחם גלזר
הוספת תגובה
5 היתרונות הבריאותיים של אוכמניות
קרדיט: canva
אא

אוכמניות הן גרגרי יער קטנים ועגולים שצבעם בדרך כלל כחול כהה או סגול.

הם ידועים בטעמם המתוק-חמצמץ, ולעתים קרובות נחשבים למזון-על בשל הרמות הגבוהות של נוגדי החמצון והיתרונות הבריאותיים השונים שלהם. ניתן לאכול אוכמניות טריות, להשתמש בהן באפייה, להוסיף לשייקים או לייבש לנשנוש בריא.

איך הן יכולות לתרום לבריאות שלכם? קבלו 5 יתרונות שלא יסולאו מפז:

1. עשירות בנוגדי חמצון

אוכמניות עמוסות בנוגדי חמצון כמו פלבנואידים, שעוזרים להגן על הגוף מפני רדיקלים חופשיים - מזיקים שעלולים לפגוע בתאים, ולתרום להזדקנות ולמחלות.

2. תמיכה בבריאות הלב

הרמות הגבוהות של נוגדי חמצון באוכמניות נקשרו להפחתת הסיכון למחלות לב. הם יכולים לעזור בהורדת לחץ הדם, להפחית את רמות הכולסטרול LDL ולשפר את בריאות הלב הכללית.

3. בריאות המוח ושיפור יכולת קוגניטיבית

הוכח כי אוכמניות משפרות את תפקוד המוח ומעכבות ירידה קוגניטיבית. מחקרים מסוימים מראים כי נוגדי החמצון באוכמניות עשויים להצטבר במוח ולשפר את התקשורת בין תאי המוח.

4. תכונות אנטי דלקתיות

אוכמניות מכילות תרכובות בעלות השפעות אנטי דלקתיות, שיכולות לסייע בהפחתת הדלקת בגוף, ולהוריד את הסיכון למחלות כרוניות כמו דלקת פרקים.

5. בריאות מערכת העיכול

אוכמניות הן מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור לקדם עיכול בריא ולמנוע עצירות. 

תכולת הסיבים גם עוזרת לתמוך במיקרוביום בריא במעיים, שחשוב לבריאות הכללית, ולחסינות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי