מתכון לדג סלמון אסייתי: מתכון סלמון ברוטב אסייתי
מתכון לדג סלמון אסייתי: מתכון סלמון ברוטב אסייתי (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

סלמון ברוטב אסייתי שכובש כל ארוחה

פטריות, שעועית, בטטה - השילוב המנצח הזה מוצא את עצמו סביב הסלמון. מתכון מושלם לדג ברוטב אסייתי שיענג אתכם עם כל חומרי הגלם המשובחים

גב' ד. קדוסי   
מתכון לדג סלמון אסייתי: מתכון סלמון ברוטב אסייתי
מתכון לדג סלמון אסייתי: מתכון סלמון ברוטב אסייתי (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

סלמון אסיאתי | ד. קדוסי 

חומרים למתכון

2.5 ק״ג נתח סלמון שלם בלי עור מפולט 
חבילה שעועית ירוקה סנפורסט: מפשירים באופן הבא שמים במסננת עם מים ומלח גס ושוטפים אחרי חצי שעה.
חבילה פטריות שמפיניון חתוכה לחצאים 
בטטה אחת פרוסה דק
לתיבול: 2 כפות טריאקי 2 כפית סויה 2 כפות סילאן 2 כפות שמן שומשום, 3 כפות צילי מתוק , 3 שיני שום כתוש,  כף חרדל, 2 כפות שמן זית , מלח, פלפל גרוס לפי הטעם , 
לפיזור: פטרוזיליה קצוצה מעל הדג.

אופן ההכנה

משרים את הסלמון עם מלח וחצי לימון סחוט חצי שעה ושוטפים.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מפזרים בתבנית את השעועית אחרי ששטפנו וסיננו היטב. מפזרים את הבטטה והפטריות מזלפים מעליהם מעט מהרוטב שהכנו לדג. ומעל מעט שמן זית מלח ופלפל גרוס.
מניחים את הדג מעל הכל אחרי ששטפנו אותו מהמלח.
מעסים את הרוטב לתוך הדג מפזרים מעל מלח ופלפל גרוס לפי הטעם ופטרוזיליה קצוצה.
חצי שעה בתנור לא מכוסה
מוציאים ומתענגים.. 
ניתן לפזר מעל לפני ההגשה מעט שומשום קלוי או רגיל

מתכון סלמון ברוטב אסייתי (צילום: גב' ד. קדוסי)מתכון לדג סלמון אסייתי (צילום: גב' ד. קדוסי)

הדג סלמון לפני האפייה: 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
מתכון לדג סלמון אסייתי: מתכון סלמון ברוטב אסייתי (צילום: גב' ד. קדוסי)
שידור חי