עד שלא תנסו לא תבינו מה אתם מפסידים
צילום: canva

מתכונים ואוכל

הרשת משתגעת: מרק ברוקולי וכרובית עם קרוטונים

אם אתם מחפשים רעיון למרק מחמם, טעים במיוחד ועם טוויסט גאוני - הגעתם למקום הנכון

מנחם גלזר   
עד שלא תנסו לא תבינו מה אתם מפסידים
צילום: canva
אא

ברוקולי וכרובית הם בין הרכיבים הבריאים ביותר שיש, וכשהם משולבים יחד באותו סיר בצורה גאונית כל כך, אין ספק שהשילוב ביניהם מצליח לרתק את החך. 

הטוויסט המעניין של המרק הזה הוא כוס של קרם קוקוס או כל חלב צמחי אחר שאתם אוהבים. אפשר כמובן תמיד להוסיף גם גבינה מגוררת, עשבתי תיבול כמו עירית ושמיר וקרוטונים, אך בסופו של דבר מדובר במרק כל כך עשיר בטעמו, שאנחנו חושבים שלא תצטרכו את כל היתר. 

הרכיבים:

גבעולי ברוקולי (אלא אם כן מצאתם פרחי ברוקולי בהכשר מהודר, ואתם יודעים איך לנקות אותם מתולעים) וגבעולי כרובית, לפי רמת הסמיכות שבה רוצים את המרק. אם רוצים מרק סמיך במיוחד, נשתמש בהרבה גבעולים. 

שתי כפות שמן זית

בצל חתוך לקוביות 

שתי שיני שום קצוצות 

רבע כוס מרק עוף פרווה 

כוס חלב צמחי כמו קרם קוקוס או חלב שקדים

מלח ופלפל לפי הטעם. 

הוראות הכנה:


1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף וריחני, כ-5 דקות.
2. מוסיפים לסיר את הברוקולי והכרובית. מערבבים היטב כדי לצפות את הירקות בתערובת השמן והבצל.
3. מוסיפים מרק בטעם עוף, ומביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר. הניחו לירקות להתבשל עד שהם רכים, כ-15-20 דקות.
4. בעזרת בלנדר טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. 
5. מחזירים את המרק המעורבב לסיר. מערבבים פנימה את חלב השקדים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים את המרק על אש נמוכה עד שהוא מתחמם.
6. מגישים את המרק חם, מעוטר בגבינה מגוררת לבחירתכם, עשבי תיבול קצוצים או קרוטונים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי