זו הסיבה שחשוב לאכול חילבה בכל יום
(קרדיט: canva)

בריאות

לא יאומן: מה יקרה לגופכם אם תאכלו בכל יום גרגירי חילבה?

קטנים-קטנים, אך בעלי יתרונות בריאותיים גדולים מני ים. זו הסיבה שכדאי לכם להתחיל לצרוך גרגירי חילבה באופן יומיומי

מנחם גלזר   
0
זו הסיבה שחשוב לאכול חילבה בכל יום
(קרדיט: canva)
אא

החילבה, או בשמה המדעי גרגרנית יוונית, 'מפוצצת' בויטמינים ומינרלים שיעשו פלאים לגופכם. אכילת זרעי חילבה בכל יום יכולה להציע מספר יתרונות פוטנציאליים לבריאות שלכם, ובמיוחד אם אתם סובלים מסוכר גבוה בדם או מבעיות בעיכול. 

מה יקרה בגופכם אם תתחילו לצרוך אותה בכל יום? הנה חמישה דברים שבהחלט שווה 'להתאמץ' בשבילם:

1. שיפור בריאות העיכול:

זרעי החילבה עשירים בסיבים שיכולים לסייע לעיכול ולקדם יציאות סדירה. הם עשויים לעזור להקל על עצירות ולקדם מערכת עיכול בריאה.

2. בקרת סוכר בדם:

זרעי חילבה מכילים תרכובות שעשויות לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם.

מחקרים מראים כי זרעי חילבה עשויים לשפר את הרגישות לאינסולין ולהפחית את רמות הסוכר בדם לאחר ארוחות, מה שיכול להועיל לאנשים עם סוכרת או טרום סוכרת.

3. דלקת מופחתת:

לזרעי החילבה יש תכונות אנטי דלקתיות שעשויות לסייע בהפחתת הדלקת בגוף. דלקת כרונית קשורה למצבים בריאותיים שונים, ושילוב זרעי חילבה בתזונה עשוי לתרום להפחתת הדלקת הכוללת.

4. ייצור חלב מוגבר אצל אמהות מניקות:

זרעי חילבה שימשו זה מכבר כגלקטוג, שהוא חומר המקדם ייצור חלב אצל אמהות מניקות. הם עשויים לעזור להגדיל את אספקת חלב אם, אם כי אין הרבה מחקרים על כך. 

 
5. השפעות פוטנציאליות להורדת כולסטרול:

מחקרים מסוימים מצביעים על כך שזרעי חילבה עשויים לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול, במיוחד כולסטרול LDL (רע).

סיבים מסיסים וספונינים הנמצאים בזרעי חילבה תורמים להשפעה זו. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי