קרדיט: canva

בריאות

לא רק נגד סרטן: כשתקראו את זה, גם אתם תצרכו יותר קייל

מערכת חיסון חזקה, לוחמה בסרטן ומחחלות לב ועוד: אלו הסיבות המדהימות שבגינן אתם חייבים לצרוך יותר קייל

מנחם גלזר   
0
קרדיט: canva
אא

קייל הוא ירק ירוק עלים עתיר מרכיבים תזונתיים המציע מספר יתרונות בריאותיים.

הנה חמישה מהם:

1. עשיר בחומרים מזינים:

קייל עמוס בויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, סידן ואשלגן. חומרים מזינים אלו תומכים בבריאות הכללית ועוזרים לשמור על מערכת חיסון חזקה.

2. עשיר בנוגדי חמצון:

הקייל מכיל נוגדי חמצון רבי עוצמה כמו בטא קרוטן ופלבנואידים, המסייעים בהגנה על הגוף מפני מתח חמצוני ודלקות.

נוגדי חמצון אלו עשויים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן.

3. תומך בבריאות הלב:

קייל הוא מקור טוב לסיבים ומכיל תרכובות הנקראות גלוקוזינולטים, שיכולות לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולשפר את בריאות הלב.

הרמות הגבוהות של אשלגן בקייל מעודדות גם רמות בריאות של לחץ דם.

4. תכונות אנטי דלקתיות:

עם תכולה גבוהה של נוגדי חמצון ותרכובות אנטי דלקתיות אחרות, קייל יכול לסייע בהפחתת הדלקות בגוף.

דלקת כרונית קשורה לבעיות בריאותיות שונות, כולל דלקת פרקים, הפרעות אוטואימוניות ומחלות לב.

5. תומך בבריאות מערכת העיכול:

תכולת הסיבים בקייל מקדמת עיכול בריא ומונעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקים טובים במעיים, שהוא חיוני לשמירה על מערכת עיכול בריאה.

זכרו, שילוב של קייל בתזונה מאוזנת יחד עם פירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים אחרים יסייעו למקסם את היתרונות הבריאותיים שלו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי