בריאות
איך לחמם פסטה?
נתקעתם עם שאריות פסטה? כך תחממו את הפסטה שלכם בקלות ובצורה היעילה ביותר
פסטה, המאכל חוצה היבשות המנחם כל בטן רעבה והופך להתמכרות בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתם פסטה ונשארו שאריות. כך תחממו פסטה שהתקררה והפכה לגוש. יש מספר שיטות לחימום פסטה:
1. חימום על הכיריים
שיטה זו מתאימה בעיקר לפסטה שכבר עורבבה עם רוטב.
* שפכו מעט שמן זית או חמאה על מחבת וחממו על אש בינונית - נמוכה.
* שפכו את הפסטה למחבת וערבבו היטב.
* אם הרוטב התייבש, הוסיפו מעט מים בשביל לדלל אותו.
* בשלו במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהפסטה חמה. בתיאבון.
2. מיקרוגל
השיטה הזו מתאימה לחימום כמות קטנה יחסית של פסטה
* העבירו את הכמות הרצויה של הפסטה המבושלת לקערה או צלחת המתאימים למיקרוגל.
* הוסיפו לפסטה מעט מים או רוטב כדי לשמור על הלחות.
* כסו את הקערה או הצלחת במכסה המתאימים למיקרוגל או בניילון נצמד למיקרוגל, והשאירו פתח אוורור קטן.
* חממו את הפסטה במיקרוגל בעוצמה בינונית למשך דקה בכל פעם, תוך ערבוב בין חימום לחימום.
* הקפידו שלא לחמם את הפסטה יתר על המידה, מכיוון שהיא עלולה להתייבש.
* לאחר מכן הוציאו מהמיקרוגל והמתינו דקה לפני ההגשה. בתיאבון.
3. תנור
שיטת חימום המתאימה לכמויות גדולות של פסטה, או לפסטה אשר בושלה בתנור, כגון: לזניה.
* חממו את התנור ל-180 מעלות, ושמנו במעט שמן תבנית או כלי - המתאים לשימוש בתנור.
* שפכו את שאריות הפסטה לתבנית וסדרו אותה בשכבה אחידה.
* כסו את התבנית באמצעות נייר אלומיניום, על מנת למנוע מהפסטה להתייבש בתנור.
* אפו במשך 20 דקות עד שהפסטה חמה
* הסירו את נייר הכסף ואפו במשך 5 דקות נוספות, על מנת ליצור השחמה וקריספיות.
*הוציאו מהתנור והמתינו מספר דקות עד קירור. בתיאבון.
איך לברור אורז?